ASV koalīcija izdarījusi uzbrukumu valdības spēkiem Sīrijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzbrukums noticis pēc Damaskas spēku trieciena ASV atbalstītajiem opozīcijas spēkiem.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. ASV vadītā koalīcija Sīrijā izdarījusi uzbrukumu vienībām, kas atbalsta Sīrijas valdību, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Uzbrukums noticis pēc Damaskas spēku trieciena ASV atbalstītajiem opozīcijas spēkiem, atzīmē aģentūra.

Aģentūrai RIA Novosti koalīcijas pārstāvis pavēstīja, ka valstiskajiem spēkiem vairākkārt izteikta prasība mainīt kustības virzienu un trieciens izdarīts tikai pēc tam.

Homsas pilsēta Sīrijā - Sputnik Latvija
Mediji uzzinājuši, ka ASV koalīcijas uzlidojuma rezultātā Sīrijā bojā gājuši civiliedzīvotāji

"Pēc atkārtotām prasībām atkāpties, kas palika bez atbildes, koalīcijas lidmašīnas devās demonstrācijas lidojumā un izdarīja brīdinājuma šāvienus, pirms trieciena, kas iznīcināja tanku un celtniecības iekārtas," — paziņoja koalīcijas pārstāvis.

ASV vadītā koalīcija uzbruka Sīrijas spēkiem At Tanfas rajonā noteiktās deeskalācijas zonas robežās, RIA Novosti paziņoja Pentagona pārstāvis. Pēc viņa vārdiem, "komandieris uz zemes uzskatījis, ka šie spēki apdraud koalīcijas spēkus".

Pie tam ASV rīcībā pagaidām nav informācijas par to, vai kolonnā, kurai uzbruka koalīcija, bijuši Sīrijas valdības armijas karavīri, vēsta aģentūra Associated Press, atsaucoties uz ASV varasiestāžu pārstāvjiem.

Kopš 2014. gada ASV kopā ar sabiedrotajiem Sīrijā un Irākā īsteno operāciju pret ISIS kaujiniekiem un šajā cīņā atbalsta Sīrijas opozīcijas bruņotās vienības. Vašingtonas vadītā koalīcija Sīrijā rīkojas bez valsts likumīgās valdības piekrišanas.

Ziņu lente
0