ASV jūras kājnieki salst mācībās pie Krievijas robežas

© Foto : twitter / 173rdAirborneBrigade‏ASV jūras kājnieki mācībās Norvēģijā
ASV jūras kājnieki mācībās Norvēģijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV jūras kājniekus mācībās Norvēģijā pievīlis ekipējums, kurā viņi saluši, apģērbs salā plīsis, rāvējslēdzēji nav gribējuši taisīties vaļā, un zābaki krituši ārā no slēpju stiprinājumiem.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. Amerikāņu jūras kājnieki arktiskā ekipējuma nepilnību dēļ nosaluši nesenajās mācībās Norvēģijā, raksta Defense News. ​

Mācībās Joint Viking 2017, kas noritēja šī gada martā netālu no Norvēģijas un Krievijas robežas, piedalījās aptuveni 200 ASV jūras kājnieku. Izrādījies, ka viņu apģērbs ir piemērots tikai temperatūrā līdz —10 grādiem pēc Celsija skalas.

"Savos apjomīgajos apģērbos viņi atgādināja "Mišelin" cilvēciņus," — stāstīja zviedru aktīvās atpūtas ekipējuma ražošanas uzņēmuma tirdzniecības menedžeris Džonass Ridholms. — Viņi uzskata, ka viņiem būs silti, taču patiesībā viņi ellīgi salst."

Ražotāji nebija ņēmuši vērā, ka ķermeņa izdalītā valgme spēcīgā salā sasalst apģērba slāņos. ​

​"Patiesībā runa ir par mitrumu, — paskaidroja Ridholms. — Tas ir triks, taču viņi to nesaprot".

Saskaņā ar arktiskā apģērba ražotāja tehnoloģiju mitrums nokļūst ārējā slānī caur ūdensnecaurlaidīgo membrānu Gortex un tur sasalst. Apģērba vidējie slāņi ir ļoti viegli, lai ātri izžūtu un mazinātu apsaldēšanās risku.

Репродукция картины Р. Венецкого Малая саперная лопатка - Sputnik Latvija
Zemessargiem mācībām tika izsniegtas Ķīnā ražotas sapieru lāpstas

Apģērbs, ko uzņēmums pārdod Skandināvijas valstīs, tostarp Norvēģijā, izstrādāts lietošanai mēreni aukstā klimatā ar nokrišņiem slapja sniega veidā un temperatūrā līdz —10 grādiem pēc Celsija skalas, atzīmēja Ridholms.

Cits amerikāņu izdevums Military.com pastāstīja, ka ASV jūras kājnieku 1. bataljona spēki mācībās Joint Viking 2017 saskārušies ar citām grūtībām ar ekipējumu: zābaki krituši ārā no slēpju stiprinājumiem, problēmas sagādājuši cieti rāvējslēdzēji, šuves plīsušas, mugursomas plaisājušas.

Plašās militārās mācības Joint Viking 2017 notika pie Krievijas robežas — Norvēģijas ziemeļos, Finmarkas provincē no 6. līdz 15. martam. Tajās piedalījās aptuveni 8000 britu, amerikāņu un norvēģu karavīru.

Ziņu lente
0