Vācija lūdz ASV atbalstu strīdā ar Turciju par "Indžirlikas" bāzi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kanclere Angela Merkele paziņojusi, ka Vācija turpinās meklēt iespējas pārvietot Vacijas militāro kontingentu no "Indžirlikas" militārās bāzes Turcijā uz kaimiņvalstīm.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels sarunā ar savu kolēģi — ASV Valsts departamenta vadītāju Reksu Tilersonu lūdzis atbalstu strīdā ar Turciju par "Indžirlikas" bāzi, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Reuters sniegto informāciju.

Iepriekš kļuva zināms, ka Turcija dienu pirms Vācijas deputātu grupas ieplānotās vizītes "Indžirlikas" armijas bāzē informējusi Vācijas ĀM par to, ka šis brauciens nav iespējams. Vēlāk Vācijas kanclere Angela Merkele paziņojusi, ka Vācija turpinās meklēt iespējas pārvietot Vacijas militāro kontingentu no "Indžirlikas" militārās bāzes Turcijā uz kaimiņvalstīm.

Turcija - Sputnik Latvija
Turcijas prezidents kritizējis cilvēktiesību ievērošanu Izraēlā
"Mēs no jauna lūdzām amerikāņu atbalstu pārrunās ar Turciju… Nav iedomājams spiediens NATO partneru starpā," — aģentūra citēja Gabriela paziņojumu pēc tikšanās.

Turcija ir nozīmīgākā NATO dalībvalsts Tuvajos Austrumos. Turcijas aviobāze "Indžirlika" ir viena no ASV un NATO galvenajām bāzēm reģionā. Atklātu avotu sniegtā informācija liecina, ka tajā glabājas kodolieroči. "Indžirlikā" dislocētas ASV vadītās starptautiskās koalīcijas lidmašīnas, kas piedalās gaisa operācijā pret teroristisko organizāciju "Islāma valsts".

Koalīcijas operācijā pret ISIS Vācijas militārie speciālisti piedalās NATO radiolokācijas izlūkošanas AWACS lidmašīnu ekipāžu veidošanā. Berlīne atbalsta operāciju arī ar sešām izlūkošanas lidmašīnām Tornado, kas dislocētas alianses bāzē "Indžirlika" Turcijā. Tornado gandrīz ik dienas pilda izlūkošanas uzdevumus Sīrijas gaisa telpā. Bundesvēra mandāts Sīrijas operācijā neietver līdzdalību sauszemes operācijās.

Ziņu lente
0