Kijeva cer, ka ukraiņi varēs mācīties un nodarboties ar biznesu ES

© Sputnik / Andrey Stenin / Pāriet pie mediju bankasAugstākās Radas ēka Kijevā
Augstākās Radas ēka Kijevā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Kontantins Jeļisejevs ir pārliecināts, ka tiks panākta iespēja Ukrainas pilsoņiem mācīties, stažēties un nodarboties ar uzņēmējdarbību ES.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Ukrainas nākamais mērķis pēc bezvīzu režīma saņemšanas ar Eiropas Savienību — nodrošināt pilsoņiem iespēju mācīties un nodarboties ar uzņēmējdarbību ES, paziņojis Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Kontantins Jeļisejevs, vēsta RIA Novosti.

Trešdien Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Antonio Tajāni un Eiropas Padomes prezidenta — Maltas — iekšlietu ministrs Karmelo Abela parakstīja dokumentu par grozījumiem ES likumdošanā jautājumā par bezvīzu režīma piešķiršanu Ukrainas pilsoņiem. Ceremonijā piedalījās arī Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Ukraiņu partijas Batkivščina līdere Jūlija Timošenko - Sputnik Latvija
ES bezvīzu režīmu varēs izmantot tikai 10-15% ukraiņu, uzskata Timošenko

"Mēs esam tikai ceļa sākumā, jo mūsu tālākais mērķis ir nodrošināt mūsu pilsoņiem ne vien tiesības doties tūrisma ceļojumos, bet arī iespēju mācīties, stažēties un nodarboties ar uzņēmējdarbību," — skaidroja Jeļisejevs telekanāla "112 Ukraina" ēterā.

Viņš uzsvēra, ka tas būs stimuls tālākai reformu īstenošanai. Tāpat Jeļisejevs pauda cerību, ka bezvīzu režīms de facto un de iure stāsies spēkā naktī uz 11. jūniju.

Dialogs starp ES un Ukrainu par vīzu režīma liberalizāciju sācies 2008. gadā, bet 2010. gada novembrī ES piedāvāja Kijevai rīcības plānu bezvīzu režīma iegūšanai. Ukrainas parlaments pieņēmis visus nepieciešamos likumprojektus, un Eiropas Komisija 2015. gada decembrī apstiprināja, ka Kijeva izpildījusi visus nosacījumus. Sākotnēji Kijeva cerēja iegūt bezvīzu režīmu līdz 2016. gada beigām, bet Eiropa vairākkārt atlikusi šo jautājumu. Aprīļa sākumā Eiropas Parlaments apstiprināja lēmumu par bezvīzu režīmu, to atbalstīja 521 deputāts no 751.

Ziņu lente
0