ASV kongresā pieprasa veikt izmeklēšanu attiecībā pret Trampu

© REUTERS/Joshua RobertsASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārstāvju palātas uzraudzības un valsts reformas komitejas un Senāta juridiskās komitejas priekšsēdētājiem nosūtīto izmeklēšanas prasības vēstuli parakstīja visi 33 demokrāti, kuri ir šo komiteju locekļi.

RĪGA, 17.maijs — Sputnik. Visi Pārstāvju palātas uzraudzības un valsts reformas komitejā un Senāta juridiskajā komitejā sastāvošie demokrāti pieprasa veikt tūlītēju izmeklēšanu attiecībā pret ASV prezidentu Donaldu Trampu, Tieslietu ministrijas vadītāju Džefu Sešensu un vēl vairākiem Baltā nama augstajiem ierēdņiem, vēsta RIA Novosti.

Сергей Лавров и Дональд Трамп во время встречи в Белом доме - Sputnik Latvija
Lavrovs komentējis kņadu ap foto no tikšanās ar Trampu

Pēc izdevuma Hill datiem, abu komiteju priekšsēdētājiem nosūtīto vēstuli parakstīja visi 33 demokrāti, kuri ir šo komiteju locekļi.

"Mēs vēršamies ar lūgumu, lai Zuraudzības un valsts reformas komiteja un Juridiskā komiteja nekavējoties uzsāk savstarpēju izmeklēšanu par to, vai ASV prezidents Donalds Tramps un viņa augstie ierēdņi ir turpinošās sazvērestības dalībnieki, kuras mērķis ir traucēt izmeklēšanas gaitu <…>, kuras šobrīd veic FIB, Tieslietu ministrija un Kongress attiecībā pret viņa prezidenta kampaņas locekļiem un viņu kontaktiem ar Krievijas ierēdņiem, " citē demokrātu vēstuli avīze.

"Tas ir nepieņemami. Turpināt ignorēt šos skandālus, " uzsvērts vēstulē.

Avīze New York Times otrdien uzstājās ar apgalvojumu, ka Donalds Tramps prasījis bijušajam FIB direktoram Džeimsam Komijam izbeigt izmeklēšanu attiecībā pret bijušo prezidenta palīgu nacionālās drošības jautājumos Maiklu Flinu. Baltais nams to noliedz.

Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Zaharova nosaukusi par histēriju ASV medijos sniegto informāciju

Tramps atlaida Komiju pagājušajā nedēļa', paziņojot, ka viņš nespēj pildīt savus pienākumus. Komijs veica izmeklēšanu attiecībā pret Trampu un viņa iespējamajiem "sakariem ar Krieviju", kuras noraida kā Baltajā namā, tā arī Kremļā. Turklāt uzvarētā Trampa sāncense 2016.gada prezidenta vēlēšanās Hilarija Klintone tāpat vainoja Komiju par to, ka viņš panāca viņas izgāšanos, izplatot neapstiprinātu informāciju par jaunas izmeklēšanas uzsākšanu attiecībā pret Klintoni desmit dienas pirms vēlēšanām.

Ziņu lente
0