Augstākais alkohola patēriņš ir Lietuvā, Baltkrievijā un Latvijā

© Foto : AlexTikhomirovKonjaks glāzēs
Konjaks glāzēs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
PVO nosaukusi pasaules valstis ar lielāko alkohola patēriņu. Antireitinga TOP 3 iekļuvusi arī Latvija, kļūstot par vienu no lielākajām dzērāju valstīm Eiropā un pasaulē.

RĪGA, 17.maijs — Sputnik. Pasaules Veselības organizācija. Pirmo vietu alkohola lietošanā ir ieguvusi Lietuva, Sputnik Lietuva citē PVO Eiropas biroja Neinfekciju hronisku slimību un veselīga dzīves veida nostiprināšanas departamenta direktoru Gaudenu Galeā.

Pagājušajā gadā vidēji Lietuvas iedzīvotājs izdzēra 16 litrus alkohola. Lietuva ir visiedzerošākā valsts pasaulē, paziņoja Galeā.

"Tas, pēc jaunākajiem aprēķiniem, padara to (Lietuvu — Sputnik) ar lielāko dzērāju Eiropā, kā arī par visiedzerošāko valsti pasaulē, " paziņoja žurnālistiem Galeā.

Saskaņā ar PVO no 1970. līdz 2015.gadam savāktajiem datiem, Lietuva kļuva par alkohola lietošanas līderi pēc 2014.gada beigu datiem, un alkohola lietošanas manāmā palielināšanās valstī notikusi kopš 1994.gada.

RĪGA - Sputnik Latvija
Valsts "auklīte": kur Eiropā neatbalsta alkohola lietošanu un smēķēšanu

Otro vietu reitingā ieņem Baltkrievija, kur vidēji cilvēks izdzer 15 litrus alkohola gadā. Trešajā vietā ir Latvija ar 13 litru rezultātu.

Krievija un Polija ierindojas ceturtajā vietā ar 12 litriem alkohola uz vienu iedzīvotāju.

Vidējā alkohola lietošana (VAL) ir izdzertā alkohola daudzums (tīra spirta litros), uz vienu pieaugušo (15 gadi un vecāki) cilvēku kalendārā gada laikā.

Ziņu lente
0