Krievija atjaunos Havanas Kapitolija kupolu par 320 tūkstošiem eiro

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasКапитолий (1929 г.) в исторической части Гаваны
Капитолий (1929 г.) в исторической части Гаваны - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērn Krievijas Prezidenta lietu pārvalde par aptuveni 38,5 tūkstošiem eiro pasūtīja kupola izmeklēšanas darbus, lai noskaidrotu tā galveno nesošo konstrukciju tehnisko stāvokli.

RĪGA, 15.maijs – Sputnik. Krievijas Prezidenta lietu pārvaldes uzņēmums "Goszagransobstvennost" organizē konkursu Nacionālā Kapitolija kupola apzeltīšanas atjaunošanas projekta darbu izpildei Havanā, Kubā. Maksimālā līguma cena ir ap 320 tūkstošiem eiro, jeb 20 miljoni rubļu. Atbilstoša pieteikuma veidlapas forma izvietota valsts iepirkumu portālā, vēsta RIA Novosti.

Pērnā gada maijā Federācijas Padomes spīkere Valentīna Matvijenko pastāstīja, ka Krievijas speciālisti sniegs palīdzību Havanas Kapitolija restaurācijā, kurā tiks izvietota Kubas Tautas varas nacionālā asambleja. Pēc Matvijenko vārdiem, palīdzību lūdza Kubas parlamentārieši, tika sagatavots starpvaldību vienošanās projekts.

Jaunais konkurss attiecas uz kupola apzeltīšanas atjaunošanas projekta darbiem. Projektētājam līdz augusta beigām ir jāsniedz principiāli risinājumi lielā kupola konstrukcijas elementu nostiprināšanai, kā arī tā jaunai apdarei ar dabīgo akmeni (smilšakmens) un vizuļzelta slāņa uzklāšanai.

Darbi tiks finansēti no Krievijas federālā budžeta. Darbu izpildītāju plānots izvēlēties jūnija sākumā.

Ziņu lente
0