Politika

ASV turpinās skandāls par Trampa un Lavrova tikšanās fotogrāfijām

© Sputnik / Евгения Новоженина / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu mediji atteikušies pārpublicēt no Krievijas avotiem fotogrāfijas, kas uzņemtas Sergeja Lavrova un Donalda Trampa tikšanās laikā, taču ir gatavi pieņemt Ukrainas vēstniecības fotogrāfijas, atzīmējusi Marija Zaharova.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Oficiālo fotogrāfiju pubikācijās amerikāņu mediji ir gatavi atsaukties uz Ukrainas vēstniecību, taču ne uz Krievijas Ārlietu ministriju, konstatēja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova tikšanās laikā Baltā nama Ovālajā kabinetā nebija pielaisti žurnālisti. Tikšanās noritēja presei slēgtā režīmā, un iespēja iemūžināt notikumu bija tikai diviem fotogrāfiem: Donalda Trampa personīgajam fotogrāfam un Krievijas ziņu aģentūras TASS fotokorespondentam Aleksandram Ščerbakam, kurš brauciena laikā pildīja Krievijas diplomāta personīgā fotogrāfa pienākumus.

Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Zaharova nosaukusi par histēriju ASV medijos sniegto informāciju

Krievu korespondenta uzņemtās fotogrāfijas, kurās redzams, kā Tramps spiež roku Lavrovam un Krievijas vēstniekam ASV Sergejam Kisļakam, publicēja Krievijas ĀM, taču ASV puse protokola fotogrāfijas nepublicēja. Tāpēc amerikāņu izdevumi bija spiesti prezidenta tikšanos atspoguļot ar Krievijas puses izdarītajiem uzņēmumiem.

ASV administrācijas pārstāvji ziņoja, ka Baltais nams esot maldināts par Krievijas fotogrāfa statusu — it kā Krievija nebūtu minējusi, ka vienlaikus viņš ir arī valsts ziņu aģentūras TASS darbinieks. Krievijas ĀM pavēstīja, ka šādu tikšanās atspoguļojuma formātu piedāvājuši amerikāņi un Baltais nams saņēmis informāciju par to, ka fotogrāfs strādā TASS.

The Washington Post korespondents Bārtons Gelmans savā lapā Twitter uzrakstīja: "Amerikāņu fotogrāfi netika pielaisti sarunā ar Lavrovu, bet krievi sanesa tur kameras un veselu elektroniskās iekārtas komplektu. Ovālajā kabinetā".

​Iepriekš Tramps pieņēma Baltajā namā Ukrainas ārlietu ministru Pāvelu Kļimkinu, un puses apsprieda tālāko ASV atbalstu Kijevai. Pie tam Kļimkins piedalījās apspriedē ar viceprezidentu Maiklu Pensu, kurā tika pārrunāta situācija Donbasā.

"Veselu diennakti amerikāņu mediji krīt histērijā par Krievijas publicētajām Lavrova un Trampa fotogrāfijām, atsakoties pārpublicēt tās no ASV nepiederošiem avotiem. Toties Kļimkina gadījumā situācija ir pilnīgi pretēja: piedeva gan "kontaktu" ar prezidenta galdu, gan uz Ukrainas vēstniecību ASV atsaucās kā fotomateriāla avotu. Cik neiedomājami nožēlojami viņi ir savā pakalpīgajā rusofobijā," — savā lapā Facebook rakstīja Marija Zaharova.

Ziņu lente
0