Amerikāņu eksperts pastāstīja, kas traucē Trampam vest dialogu ar Krieviju

© REUTERS/Joshua RobertsASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidentam ir grūti veidot dialogu ar Krieviju, jo lielākā daļa ietekmīgu amerikāņu politiķu un vadošo mediju iestājās pret šo dialogu.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. ASV prezidentam Donaldam Trampam ir grūti veidot dialogu ar Krieviju, jo lielākā daļa ietekmīgu amerikāņu politiķu un vadošo mediju iestājās pret šo dialogu, norāda RIA Novosti Amerikas universitātes Vašingtonā vēstures profesors, Kodolpētījumu institūta direktors Pīters Kuzniks.

"Trampam nav īpaši daudz telpas attiecību veidošanai ar Krieviju tieši tāpēc, ka mediji, un vairums politiķu iestājās pret dialogu ar Krieviju," — teica Kuzniks.

Turklāt pēc viņa teiktā, "neskatoties uz visām grūtībām mūsu attiecību normalizācijas ceļā, mums tā jāuzsāk, lai samazinātu esošo saspringumu".

"Kādu laiku šķita, ka pastāv kara iespēja starp mūsu valstīm Ukrainas un Sīrijas militāro konfliktu fonā," — rezumēja eksperts.

Vienlaikus eksperts brīdināja Krievijas pusi no absolūtas uzticības Trampam.

Lavrova un Tilersona tikšanās ASV - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs ASV apspriedis Sīriju un valstu vadītāju tikšanās perspektīvas

"Kad Tramps kandidēja uz prezidenta amatu, viņš teica daudz pozitīva par Krieviju, par Krievijas prezidentu. Tas šķita iedvesmojoši. Viņu ievēlēja, taču viņš nav sekojis tam, par ko runāja priekšvēlēšanu kampaņas laikā. Kā prezidents viņš bieži dara pilnīgi pretējo. Un tieši par to es brīdināju savus draugus Krievijā, neticiet Trampa vārdiem, pat ja tas, ko viņš runā, izklausās ļoti labvēlīgi," — teica Kuzniks.

Tramps stājās ASV prezidenta amatā 2017. gada 20. janvārī.

Ziņu lente
0