Turcijas prezidents kritizējis cilvēktiesību ievērošanu Izraēlā

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasTurcija
Turcija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izraēlas Ārlietu ministrijā izsaukts Turcijas vēstnieks ar prasību sniegt paskaidrojumus par Turcijas prezidenta Tajipa Erdogana izteikumiem.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Izraēlas Ārlietu ministrijā izsaukts Turcijas vēstnieks Kemals Okems ar prasību sniegt paskaidrojumus par Turcijas prezidenta Tajipa Erdogana izteikumiem par Izraēlu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzes Jerusalem Post sniegto informāciju.

Turcijas un Eiropas Savienības karogi - Sputnik Latvija
Bavārijas iekšlietu ministrs pieprasa apturēt pārrunas par Turcijas iestāšanos ES
Iepriekš Erdogans aicinājis musulmaņus "pēc iespējas biežāk apmeklēt Al Aksas mošeju", kas atrodas baznīcu kalnā Jeruzalemē, jo "katra diena, ko Jeruzaleme pavada (Izraēlas — red.) okupācijā, ir "aizvainojums" viņiem. Turcijas prezidents kritizēja arī Izraēlas likumprojektu, kas paredz aizliegt musulmaņu tradicionālo aicinājumu lūgšanai vēlā naktī un agri no rīta.

"Tiem, kas sistemātiski pārkāpj cilvēka tiesības paši savā valstī, nevajadzētu pamācīt vienīgo demokrātiju reģionā," — izdevums citē Izraēlas Ārlietu ministrijas pārstāvi Emanuelu Načsonu.

Turcijas un Izraēlas, kādreizējo stratēgisko partneru, starpā radās domstarpības, kad Ankarā pie varas nāca islāmisti, kuri Turcijas ārpolitikā pievērsās nevis integrācijai Eiropā, bet gan pozīciju nostiprināšanai arābu pasaulē. Attiecības visvairāk pasliktinājās pēc incidenta ar "Brīvības floti".

Ziņu lente
0