Harkovā radikāļi uzbruka "Nemirstīgā pulka" dalībniekiem

© Sputnik / StringerUkraina. Foto no arhīva
Ukraina. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sadursme notika starp "Nemirstīgā pulka" akcijas dalībniekiem un radikāļiem pie Slavas memoriāla Ukrainas Harkovas pilsētā.

RĪGA, 9.maijs — Sputnik. Otrdien notika sadursme starp "Nemirstīgā pulka" akcijas dalībniekiem un radikāļiem pie Slavas memoriāla Ukrainas Harkovas pilsētā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Ukrainas aģentūru UNIAN.

"Akcijas "Nemirstīgais pulks" dalībnieki sanāca dažu metru attālumā no pieminekļa un sāka skandēt "Fašismam netikt cauri", dziedāt Padomju dziesmas un stāstīt dzejoļus par "pilsoņkaru Donbasā". Vienas dziesmas izpildīšanas laikā sākās jezga. To izdevās apturēt tikai ap 50 kārtības sargiem ķiverēs tērptiem un ar nūjām, " teikts ziņojumā.

© Foto : vk / Типичный ХарьковAkcijas "Nemirstīgais pulks" dalībnieki
Участники бессмертного полка в Харькове - Sputnik Latvija
Akcijas "Nemirstīgais pulks" dalībnieki

Kā stāsta aģentūra, šobrīd pie Sarkanā Krusta mediķiem, kuri dežurē pie memoriāla, neviens pēc palīdzības nav griezies. Pēc sadursmes "Nemirstīgā pulka" akcijas dalībnieki turpināja dziedāt dziesmas un izteikt saukļus.

"Nemirstīgais pulks" ir sabiedriskas akcijas gājiens, kura laikā dalībnieki Uzvaras Dienā 9.maijā nes transparentus ar savu radinieku fotoportretiem, kuri piedalījās Lielajā Tēvijas karā. Akcija notiek Krievijā un citās valstīs.

Ziņu lente
0