Krievijas ĀM paziņoja nosacījumus Eiropas apbruņošanās kontroles režīma izskatīšanai

© Sputnik / Maxim Blinov / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM
Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas apbruņošanās kontroles režīma izstrādes perspektīvas ir jāizskata kontekstā ar NATO atteikšanos no Krievijas militārās "savaldīšanas" Eiropā.

RĪGA, 30.aprīlis — Sputnik. Jaunā Eiropas apbruņošanās kontroles režīma izstrādes perspektīvas ir jāizskata kontekstā ar NATO atteikšanos no Krievijas militārās "savaldīšanas" Eiropā, teikts Krievijas ĀM komentārā, kurš tika publicēts sakarā ar kārtējo ASV Valsts departamenta ziņojumu par valstu vienošanās ievērošanu par apbruņojuma kontroli un neizplatīšanu, vēsta RIA Novosti.

Krievijas ĀM uzsver, ka Valsts departamenta ziņojuma autori "atkal pieminēja Krievijas pārtraukto dalību Līgumā par konvencionālajiem bruņotajiem spēkiem Eiropā (LKBSE) ". Turklāt Krievija atgādina, ka ASV un to sabiedrotie vairākkārt ignorējuši nozīmīgus LKBSE nolikumus uz NATO paplašināšanās rēķina. Kā arī, kā tiek uzsvērts Krievijas ĀM komentārā, Savienotās Valstis "dažādiem paņēmieniem izvairījušās no Krievijas piedāvātās kontroles režīma atjaunošanas par konvencionālo bruņojumu Eiropā sakarā ar jaunajiem militāri politiskajiem nosacījumiem kontinentā".

Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM: ASV vaino mūs par Līguma par atklātām debesīm pārkāpumiem, bet par saviem klusē

"Runājot par "konvencionālo bruņoto spēku Eiropā kontroles saglabāšanas, stiprināšanas un modernizēšanas" noteikumu ievērošanu, ASV un NATO patiesībā pēdējos gados atkal sāk "savaldīt" Krieviju un turpina mainīt bruņoto spēku pārsvaru sev par labu, tai skaitā tieši pie Krievijas robežām," — teikts Krievijas ārpolitikas iestādes komentārā.

"Kas attiecas uz konvencionālā bruņojuma Eiropā jaunā kontroles režīma, līdzīgu tiesību un saistību izstrādes perspektīvām, tās ir jāizskata kontekstā ar NATO atteikšanos no Krievijas militārās "savaldīšanas" Eiropā, attiecību normalizācijas ar Krievijas Federāciju, tai skaitā arī militārās sadarbības jomā," — tiek uzsvērts komentārā.

Ziņu lente
0