Politika

Krievijas ĀM: ASV vaino mūs par Līguma par atklātām debesīm pārkāpumiem, bet par saviem klusē

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM
Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerika, sniedzot sev tiesības spriest par citu valstu darbībām, cītīgi attaisno savu partneru un sabiedroto līgumsaistību pārkāpumus.

RĪGA, 30.aprīlis — Sputnik. ASV vaino Krieviju par Līguma par atklātām debesīm (LAD) neievērošanu, taču noklusē pārkāpumus no savas un savu sabiedroto puses, teikts Krievijas ĀM komentāros sakarā ar kārtējo ASV Valsts departamenta ziņojumu par valstu vienošanās ievērošanu par apbruņojuma kontroli un neizplatīšanu, vēsta RIA Novosti.

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons - Sputnik Latvija
Tillersons uzskata, ka Krievija un ASV neko nav nolēmuši Maskavā

"Amerikāņu puse jau vairākkārt izteikusi tipisku apsūdzību kompleksus Krievijai par to, ka tā neievērojot Līgumu par atklātām debesīm. Uz šīm pretenzijām mēs vairākkārt esam devuši izsmeļošas atbildes kā Konsultatīvajā atklāto debesu komisijā, gan komentāros sakarā ar iepriekšējiem valsts departamenta ziņojumiem," — teikts komentārā.

Krievijas ĀM uzsver, ka "diemžēl amerikāņi noklusē LAD pārkāpumus un problēmas no pašu ASV un to sabiedroto NATO un citu tām "tuvo" valstu puses".

"Amerikāņu puse, sniedzot sev tiesības spriest par citu valstu darbībām, cītīgi attaisno sev tuvo partneru un sabiedroto līgumsaistību pārkāpumus," — teikts  komentāra tekstā.

Ziņu lente
0