Politika

Tillersons uzskata, ka Krievija un ASV neko nav nolēmuši Maskavā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasASV valsts sekretārs Rekss Tilersons
ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc sarunām Maskavā ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons apgalvoja, ka tikšanās bijusi konstruktīva, puses spējušas paskaidrot viena otrai savu viedokli divpusējo attiecību un svarīgāko starptautisko problēmu jautājumos.

RĪGA, 29. aprīlis — Sputnik. ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons intervijā radio NPR paziņoja, ka viņa vizītes laikā Krievijā aprīļa vidū Maskava un Vašingtona nav atrisinājušas nevienu jautājumu, ziņo RIA Novosti.

"Tikšanās laikā mēs neko neesam izlēmuši," — teica Tilersons. Viņš piebilda, ka Krievijai vajadzētu izlemt, vai viņa vēlas kļūt par "globālās pasaules kārtības pozitīvo, nevis iedragājušo elementu".

Viņš uzsvēra, ka Krievijas puse piekritusi novērtējumam, ka Krievijas un ASV attiecības atrodas zemākajā līmenī kopš aukstā kara.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Politika
Lavrovs paskaidroja, kāpēc Baltais nams nepamatoti apvaino Krieviju

Iepriekš KF ĀM vadītāja vietnieks Sergejs Rjabkovs paziņoja, ka kārtējā Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova un ASV valsts sekretāra Reksa Tilersona tikšanās varētu notikt Aļaskā Arktiskās padomes ietvaros.

"Tā (tikšanās) tiek plānota. Protams, tā ir labākā iespēja ministram un valsts sekretāram turpināt to, kas tika apspriests Maskavā," — žurnālistiem sacīja Krievijas diplomāts.

Pēc viņa teiktā, "nav nekādu šaubu tajā, ka ir ko pateikt".

"Jautājumi jau ir radies pēc tikšanās Maskavā. Nepieciešams turpināt sarunas par Sīriju un citiem aspektiem, kur mums pastāv nozīmīgas un būtiskas pretrunas," — teica Rjabkovs.

Tillersons apmeklēja Krieviju 12. aprīlī. Pirms viņa vizītes Rietumu mediji rakstīja par to, ka viņš vedot kādu "stingru ultimātu".

Государственный секретарь США Рекс Тиллерсон - Sputnik Latvija
Politika
Tillersons: kodolprogrammas līgums ar Irānu cietis neveiksmi
Sarunas turpinājās gandrīz visu dienu: vispirms notika abu valstu ārpolitisko resoru vadītāju tikšanās, bet pēc tam viņus pieņēma Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Saskaņā ar abu pušu teikto, tikšanās bijusi konstruktīva: Lavrovs un Tilersons spējuši paskaidrot viena otram savu viedokli divpusējo attiecību un svarīgāko starptautisko problēmu jautājumos.

Krievijas diplomātiskie avoti pavēstīja, ka Lavrovs un Tilersons sarunās Maskavā 99% laika veltīja Sīrijas problēmām, Ukrainas mierizlīguma tēma gandrīz netika skārta.

Kā norādīja Sergejs Lavrovs, sarunu ar ASV Valsts sekretāru Reksu Tilersonu rezultāti būs redzami pēc ilga laika, tomēr puses vienojusies par dialogu.

Ziņu lente
0