Politika

Ķīnā komentēja ASV vārdus par Krievijas "izolāciju"

© GREG BAKER / AFPФлаг Китая
Флаг Китая - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un Ķīnas "abpusējās partnerības un sadarbības" attiecības nemainīsies neatkarīgi no "Amerikas puses viedokļa," uzskata ĶTR ĀM Austrumeiropas un Centrālāzijas valstu departamenta direktors Gujs Cuņuns.

RĪGA, 29. aprīlis — Sputnik. Baltā nama paziņojums par Donalda Trampa prezidentūras 100 dienām ir Amerikas puses viedoklis, tas neietekmēs Krievijas un Ķīnas attiecības, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ĶTR ĀM Austrumeiropas un Centrālāzijas valstu departamenta direktora Guja Cuņuna teikto.

Iepriekš Baltais nams, apkopojot Donalda Trampa administrācijas pirmo simt dienu rezultātus, pieminējis "Krievijas izolāciju ANO" kā vienu no prezidenta nopelniem ārpolitikas jomā.

"Tas ir amerikāņu puses viedoklis," — atbildot uz Baltā nama paziņojumu, teica Cuņuns. Viņš uzsvēra, ka starp Krieviju un Ķīnu pastāv "abpusējas partnerības un sadarbības attiecības".

"Neatkarīgi no tā, kā varētu mainīties starptautiskā situācija, mūsu virzība uz stratēģisko sadarbību, kā arī uz daudzpusējas partnerības attīstību un paplašināšanos, nemainīsies," — norāda diplomāts.

Savukārt Krievijas un Ķīnas analītiskā centra prezidents Sergejs Sanakojevs paudis pārliecību, ka Baltā nama paziņojums neietekmēs Krievijas un Ķīnas divpusējās attiecības.

Президент Америки Дональд Трамп в Овальном кабинете - Sputnik Latvija
Trampa 100 dienas: rezultāti un prognozes

"Cilvēki, kuri apgalvo, ka tas varētu ietekmēt, vai eksperti, kuri uzskatīja, ka ar Trampa ierašanos, kaut kas varētu mainīties, ka Ķīna vairāk sadarbosies ar Ameriku nekā ar Krieviju, ka visa pasaule pavērsīsies pret Krieviju, vienkārši nesaprot attiecības, kas pēdējās desmitgadēs veidojušās Krievijas un Ķīnas starpā. Šīs attiecības ir pašpietiekamas,  trešās puses tās neietekmē," — teica Sergejs Sanakojevs radio Sputnik ēterā.

Viņaprāt, lielākā mērā ASV uzskata par pretinieku Ķīnu, nevis Krieviju, un cenšas izveidot apkārt valstij "naida joslu ".

"Šis nav pirmais gadījums, un šis nav pirmais prezidents, kurš mēģina to darīt. Iepriekšējā vadība rīkojās tāpat. Pastāv vesela informācijas doktrīna naida joslas izveidei apkārt Ķīnai. Jo ASV pirmām kārtām uzskata par pretinieku Ķīnu, nevis Krieviju," — rezumējis eksperts.

Ziņu lente
0