Polija sāks būvēt kanālu pāri Baltijas strēlei pēc pusotra gada

© Foto : Urząd Morski3D-проект канала через Балтийскую косу
3D-проект канала через Балтийскую косу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas jūras saimniecības un ūdens transporta ministrs Mareks Grubarčiks paziņojis, ka kanāla izbūve pāri Baltijas strēlei sāksies pēc 18 mēnešiem.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Polija plāno ķerties pie kanāla pāri Baltijas strēlei būvdarbiem pēc 1,5 gada, paziņojis republikas jūras saimniecības un ūdens transporta ministrs Mareks Grubarčiks, vēsta televīzijas kanāls TVP.

"Pēc mūsu domām, termiņš 18 mēneši (nepieciešams), lai pilnībā sagatavotu investīcijas būvdarbiem," — teica Grubarčiks. Viņš uzsvēra, ka Polijas valdība attiecībā uz investīcijām, "sadarbojas ar Eiropas Komisiju". Turklāt ministrs uzsvēra, ka Krievijas puses komentāriem par kanāla celtniecības projektu "nav nekādas nozīmes".

Baltijas (Vislas) strēle – tā ir šaurā zemes strēle, kas atdala Kaļiņingradas līci no Gdaņskas līča. Strēles garums — 65 km (35 no tām pieder Krievijai). Polijā strēle ir savienota ar kontinentu, Kaļiņingradas apgabalā to atdala no cietzemes kuģojams šaurums.

2016. gada maijā Polijas valdība pieņēmusi lēmumu par kanāla būvniecību pāri Baltijas strēlei, kas savienos Kaļiņingradas un Gdaņskas līčus un ļaus lieliem kuģiem ienākt Polijas ostā Elblongā. Projekta vērtība tiek lēsta ap 880 miljoniem zlotiem, būvdarbi sāksies 2018. gadā, un to plānots pabeigt četru gadu laikā. Iepriekš Polijas valdība pieņēma likumu, saskaņā ar kuru kanāls nepieciešams valsts drošības nodrošinājumam.

Ziņu lente
0