Itālija un ASV izpildīs novērošanas lidojumu virs Krievijas un Baltkrievijas

© Foto : pixabayLidmašīnas siluets
Lidmašīnas siluets - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidojuma laikā, kas notiks pa saskaņotu maršrutu, Krievijas speciālisti lidmašīnā kontrolēs lidojuma parametru ievērošanu un atbilstošās aparatūras pielietojumu.

RĪGA, 24. aprīlis — Sputnik. Itālijas un ASV kopīgā misija laikā no 24. līdz 28. aprīlim veiks novērošanas lidojumu virs Baltkrievijas un Krievijas teritorijas Atvērto debesu līguma ietvaros, informēja Krievijas Nacionālā kodolbriesmu mazināšanas centra direktors Sergejs Rižkovs.

"Starptautiskā Atvērto debesu līguma īstenošanas ietvaros laikā no 24. līdz 28. aprīlim Itālijas un ASV kopīgā misija veiks novērošanas lidojumu virs līguma dalībvalstu — Baltkrievijas un Krievijas teritorijas Rumānijas novērojumu lidmašīnā An-30," — Rižkova teikto citēja RIA Novosti.

Viņš atzīmēja, ka lidojuma laikā, kas notiks pa saskaņotu maršrutu, Krievijas speciālisti lidmašīnā kontrolēs lidojuma parametru ievērošanu un līgumam atbilstošās aparatūras pielietojumu.

Kara transporta lidmašīna An-26. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas militārie inspektori dosies lidojumā virs Latvijas

Novērošanas lidmašīna An-30 pieder pie lidaparātu kategorijas, kas nav paredzēta nekāda veida ieroču pielietošanai. Lidmašīna un tajā uzstādītā novērojumu aparatūra ir izgājuši starptautisku sertifikāciju, kurā piedalījušies arī speciālisti no Krievijas. Šī iemesla dēļ līgumā neparedzētu tehnisko līdzekļu izmantošanas iespēja ir izslēgta.

Atvērto debesu līgums tika parakstīts 1992. gadā. Tas ir viens no uzticības stiprināšanas pasākumiem Eiropā pēc aukstā kara beigām. Līgums darbojas kopš 2002. gada un ļauj tā dalībvalstīm atklāti apkopot informāciju par bruņotajiem spēkiem un pasākumiem. Līgumu ratificējušas lielākā daļa NATO dalībvalstu, Krievija, Baltkrievija, Ukraina, Gruzija, Bosnija un Hercegovina, kā arī neitrālās valstis — Šveice un Somija. Parasti Krievijas un NATO valstu lidojumi ir savstarpēji saskaņoti.

Ziņu lente
0