Politika

Kongress lūdz Trampu izskaidrot ASV stratēģiju Sīrijā

© REUTERS/Carlos BarriaASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV kongresmeņi uzskata, ka prezidenta administrācijas pārstāvji informējuši par pretēju viedokli Sīrijas jautājumā, kas, iespējams, liecina par vienota kursa trūkumu.

RĪGA, 24. aprīlis — Sputnik. ASV Kongresa locekļi, Demokrātiskās partijas pārstāvji nosūtījuši Donaldam Trampam vēstuli, kurā lūdz paskaidrot viņa stratēģiju Sīrijas jautājumā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz RT.

Постоянный представитель США при ООН Никки Хейли - Sputnik Latvija
Politika
ASV pastāvīgā pārstāve ANO stāsta par "Krievijas draudiem" un neuzticēšanos Maskavai

Vēstules autori ir Rūbens Galego, Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas loceklis, un Brendans Boils, Ārlietu komitejas loceklis. Kongresmeņi uzskata, ka prezidenta administrācijas pārstāvji informējuši par pretēju viedokli Sīrijas jautājumā, kas, iespējams, liecina par vienota kursa trūkumu.

"Ņemot vērā augošo ASV iesaistīšanos konfliktā Sīrijā, lūdzam izskaidrot ASV stratēģijas Sīrijā fundamentālo aspektu: vai jūsu administrācija plāno turpmāk aktīvi pieprasīt prezidenta Asada atstādināšanu no varas?" — vēstules autorus citē RT.

Pie tam vēstules autori uzskata, ka Kongresam nāktos apspriest jautājumu par to, vai tālākās ASV militārās operācijas Sīrijā ir mērķtiecīgas.

Marta bleigās ASV pastāvīgā pārstāve ANO Nikija Heilija paziņoja, ka Vašingtona vairs neuzskata Bašara Asada atkāpšanos no Sīrijas prezidenta amata par prioritāru uzdevumu. Taču dažas dienas vēlāk viņa pauda citu viedokli, nosaucot situācijas politisko noregulējumu Sīrijā par neiespējamu, pie varas paliekot Asadam. Krievijas Federācijas Padomes Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs pavēstīja, ka Heilijas paziņojumi sabotē centienus uzsākt pārrunas starp Sīrijas valdību un opozīciju.

Ziņu lente
0