Dziedātājai Lolitai liegta iebraukšana Ukrainā slimās meitas apmeklējumam

© Foto : Lolita Milyavskay Lolita Miļavska
Lolita Miļavska - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Populārā krievu dziedātāja Lolita 23. aprīlī tika izsēdināta no vilciena Ukrainā, kurp devās apciemot savus vecākus un slimo meitiņu.

RĪGA, 24. aprīlis — Sputnik. 23. aprīlī populārā krievu dziedātāja Lolita tika izsēdināta no vilciena — iebraukšana Ukrainā viņai ir liegta, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz aģentūru RIA Novosti.

Par to dziedātāja pastāstīja savā lapā Facebook un paskaidroja, ka Ukrainas varasiestāžu lēmums pamatots ar viņas braucienu uz Kerču 2015. gadā.

"Esmu Konotopā, pulksten 4 no rīta mani izsēdināja no vilciena. Nevaru apciemot savu saslimušo bērnu, jo man liegta iebraukšana Ukraina. Tūlīt iesēdinās citā vilcienā," — dziedātājas stāstīto citē aģentūra.

Savā lapā Facebook dziedātāja atzīmēja, ka šajā situācijā viņai jūt līdzi visi.

Tāpat Lolita ierakstīja ceļa video, sēžot vilcienā. Savā "vagona" uzrunā Lolita runāja gan krieviski, gan ukrainiski, uzsverot, ka dzimusi Ukrainā, tur pašlaik dzīvo viņas vecāki un meita, pie kuriem viņa devusies ciemos.

"Kas īsti notiek tur, UDD, ja tā rīkojas ar cilvēkiem?"- dziedātāja uzdeva retorisku jautājumu un vēlāk, neizturējusi izmantoja necenzētu leksiku. Pie tam Lolita ar rūgtumu atzīmēja, ka tādā veidā tiek šķirtas ģimenes un mierīga dzīve vairs nav iespējama.

"Lai Dievs jūs tiesā, bet man acs ir laba: ja kāds mani aizvainos, pēc tam viņa dzīve noteikti beigsies bēdīgi," — piezīmēja Lolita runas noslēgumā.

Savukārt Ukrainas robežsardzes dienesta preses sekretārs Oļegs Slobodjans apstiprināja, ka Ukrainas varasiestādes aizliegušas dziedātājai Lolitai Miļavskai iebraukšanu Ukrainā uz trim gadiem un izsēdinājušas viņu no vilciena.

"Ņemot vērā Ukrainas likumdošanu un papildu informāciju KF pilsonei Lolitai Miļavskai tika liegta atļauja šķērsot Ukrainas robežu un aizliegta iebraukšana uz trim gadiem," — viņš rakstīja savā lapā Facebook.

Iepriekš jau vēstīts, ka aprīļa sākumā Kijeva atteikusies ielaist valstī Krievijas mākslinieci Jeļenu Vorobeju, pie tam turot viņu vairākas stundas lidostā bez ūdens. Šo incidentu izskaidroja Ukrainas Civilās drošības padomes vadītājs Marks Gordijenko — viņš norādīja, ka Jeļenai Vorobei aizliegts iebraukt valstī sakarā ar viņas vizīti Krimā.

Jau 2015. gada augustā Ukraina slēdza durvis Krievijas māksliniekiem, kuri apdraudot tās nacionālo drošību. Sarakstā iekļauti aptuveni 140 cilvēki, tostarp arī pazīstami dziedātāji: Oļegs Gazmanovs, Josifs Kobzons, Valērija Perfilova, Sergejs Penkins, Aleksandrs Rozenbaums, Jūlija Čičerina un daudzi citi.

Jāpiebilst, ka Lolita Miļavska dzimusi 1963. gadā Mukačevas pilsētā Aizkarpatu apgabalā Ukrainas PSR, un pavadījusi bērnību un jaunību Kijevā.

Ziņu lente
0