Ziemeļkoreja draud Austrālijai ar kodoluzbrukumu

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasKorejas Tautas armijas starpkontinentālo ballistisko raķešu starta iekārtas
Korejas Tautas armijas starpkontinentālo ballistisko raķešu starta iekārtas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļkoreja draud Austrālijai ar kodoltriecienu, ja tās varas iestādes sekos ASV politikai attiecībā pret Phenjanu.

RĪGA, 23.aprīlis — Sputnik. Ziemeļkoreja draud Austrālijai ar kodoltriecienu, ja tās varas iestādes sekos ASV politikai attiecībā pret Phenjanu, vēsta RIA Novosti un telekanāls ABC ar atsauci uz Ziemeļkorejas ĀM.

Šāds paziņojums sekoja nesenajai Austrālijas ārlietu ministres Džūlijas Bišopas intervijai, kurā viņa nosauca Ziemeļkorejas kodolprogrammu par "nopietnu draudu" Austrālijai. Bišopa neizslēdz arī to, ka iespējams uzbrukums Austrālijai.

"Esošā Austrālijas valdība akli un paklausīgi seko ASV pēdās. Ja Austrālija turpinās cītīgi sekot ASV jautājumā par Ziemeļkorejas izolēšanu un apspiešanu, tas būs pašnāvniecisks akts — iekļūšana Ziemeļkorejas stratēģisko spēku kodoluzbrukuma zonā," — paziņoja Ziemeļkorejas ĀM pārstāvis.

Situācija Korejas pussalā kļuva nemierīga jau pērnā gada sākumā, pēc kodolizmēģinājumiem un Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes palaišanas. Vēl viens kodolizmēģinājums notika septembrī, turklāt gada laikā Phenjana veica aptuveni 20 raķešu izmēģinājumus.

Ziemeļkoreja - Sputnik Latvija
Neveiksmīgs raķetes izmēģinājums Ziemeļkorejā

2017. gada marta sākumā Ziemeļkoreja palaida četras ballistiskās raķetes, kuras nogāzās Japānas ekonomiskajā zonā. Nākamajā dienā amerikāņu kontingenta vadītāji Dienvidkorejā paziņoja, ka uzsākuši zenītraķešu kompleksa THAAD izvietošanu, neskatoties uz Krievijas un Ķīnas iebildumiem.

Situācija ap Ziemeļkoreju pasliktinājās arī pēc amerikāņu militāro kuģu grupas pietuvošanos Korejas pussalai lidmašīnu bāzes kuģa "Carl Vinson" vadībā, jo pēc amerikāņu spārnoto raķešu trieciena Sīrijā mediji aktīvi apspriež līdzīgu darbību iespēju arī pret Phenjanu.

Ziņu lente
0