CNN: Sīrija dislocējusi lidmašīnas Krievijas karabāzes tuvumā

© Sputnik / Dmitri Vinogradov / Pāriet pie mediju bankasСирийский летчик на авиабазе "Хама"
Сирийский летчик на авиабазе Хама - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālisti uzskata, ka, pēc Sīrijas valdības domām, ASV un koalīcija neuzdrošināsies izdarīt uzbrukumu Hmeimimas tiešā tuvumā.

RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. Sīrijas valdība izvietojusi savas kara lidmašīnas Krievijas karabāzes "Hmeimima" apkaimē, lai pasargātu tās no koalīcijas triecieniem. Par to vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu CNN.

Pamatojoties uz militāru avotu informāciju ASV telekanāls ziņo, ka Damaska pārvietojusi uz Krievijas karabāzes rajonu "lielāko daļu vai visas savas kara lidmašīnas", pie tam gan neprecizējot to skaitu.

"Tādā veidā Sīrijas prezidents Bašars Asads meklē aizsardzību no Kremļa," – skaidro CNN.

No ASV jūras spēku kuģiem palaiž raķetes pret Sīrijas bāzi Šairatā - Sputnik Latvija
Video
No ASV jūras spēku kuģiem palaiž raķetes pret Sīrijas bāzi Šairatā
Žurnālisti uzskata, ka, pēc Sīrijas valdības domām, ASV un koalīcija neuzdrošināsies izdarīt uzbrukumu Hmeimimas tiešā tuvumā.

6. aprīļa naktī ASV Jūras kara spēki izdarīja uzbrukumu – ar 59 spārnotajām raķetēm "Tomahawk" apšaudīja Sīrijas GKS bāzi Šairatā, netālu no Homsas pilsētas. Informācija liecina, ka bojā gājuši 7-10 cilvēki, tostarp arī civiliedzīvotāji.

ASV prezidents Donalds Tramps nosauca to par "proporcionālu atbildi" ķīmisko ieroču pielietojumam Idlibā, par ko amerikāņi apsūdz Damasku. Maskava nosodīja Vašingtonas darbības – Krievijas valdība to uzskata par agresiju pret suverēnu valsti.

Ziņu lente
0