Fox News atlaidis žurnālistu, kurš aizvainojis Putinu

© AP Photo/Bebeto MatthewsТелеведущий Билл О'Рейли и Дональд Трамп во время интервью
Телеведущий Билл О'Рейли и Дональд Трамп во время интервью - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politiskais komentētājs Bils O’Reilijs atlaists no darba telekanālā sakarā ar tiesas prasībām – žurnālists apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos.

RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. Kompānija "21 Century Fox", kurai pieder telekanāls Fox News, paziņojusi, ka no darba tiek atlaists raidījumu vadītājs un politiskais komentētājs Bils O’Reilijs, kurš iepriekš nosaucis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par "slepkavu", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanāla sniegto ziņojumu.

Kremlis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Fox News žurnālista izteikumi par Putinu aizvainojuši Kremli

"Kompānija vienojās ar Bilu O’Reiliju par to, ka viņš neatgriezīsies Fox News," – teikts paziņojumā

Žurnālists atlaists no darba telekanālā sakarā ar tiesas prasībām, kas izvirzītas pret viņu – O’Reilijs apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos. Rezultātā Fox izmaksāja 13 miljonus dolāru, bet žurnālista vadītās programmas sponsori sāka atsaukt līgumus par reklāmas izvietošanu.

Pie tam februārī Bils O’Reilijs izraisīja citu skandālu. Intervijas laikā ar ASV prezidentu Donaldu Trampu raidījuma vadītājs atgādināja, par ko Rietumi apsūdz Maskavu un nosauca Putinu par "slepkavu".

"Bet kā jums šķiet? Vai mūsu valsts ir pavisam bez vainas," – attrauca Baltā nama saimnieks.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca žurnālista izteikumus par nepieņemamiem un atzīmēja, ka Kremlis gaida atvainošanos.

O’Reilijs vadīja savu pārraidi "O’Reilija faktors" kopš 1996. gada un bija telekanāla "seja". Viņš bija labi pazīstams ar Fox News bijušo prezidentu Rodžeru Eilsu, kurš tika atlaists no posteņa 2016. gadā pēc apsūdzībām par uzmākšanos.

O’Reilija kapitāls pēc gadu desmitiem ilga darba populārajā raidījumā tiek vērtēts vairāku desmitu miljonu dolāru apmērā.

Ziņu lente
0