Melnajā jūrā nogrima kravas kuģis "Geroji Arsenala"

© Foto : Gunesdenizcilik.comСухогруз "Герои Арсенала"
Сухогруз Герои Арсенала - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz kuģa, kurš veda graudus no Rostovas apgabala uz Turciju, atradās 12 cilvēki. Tika apstiprināta viena ekipāžas locekļa glābšana, viņam tika sniegta pirmā palīdzība.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Šorīt agrā rītā Melnajā jūrā, Kerčas šauruma tuvumā nogrima kravas kuģis "Geroji Arsenala", stāsta RIA Novosti.

Uz klāja atradās 12 ekipāžas locekļi, 11 bezvēsts pazuduši. Turcijas kompānijai Gunes shipping piederošais kuģis veda graudus no Rostovas apgabala Azovas ostas uz Turciju.

Pēc Krimas Glābšanas dienesta galvenās pārvaldes datiem, SOS signālu no kravas kuģa "Geroji Arsenala" ar Panamas karogu saņēma robežsardze, informāciju viņi nodeva tālāk iestādei. Aptuvenais dziļums pie SOS signāla vietas ir 100 metri.

Ekipāžas sastāvā bija divi Krievijas pilsoņi, viens no kuriem bija kapteinis, deviņi Ukrainas pilsoņi un viens Gruzijas pilsonis. Pēc Glābšanas dienesta informācijas, katastrofas seku likvidācijā ir iesaistīti 139 cilvēki un 17 tehnikas vienības. No Rostovas uz Donas izlidoja Krievijas Glābšanas dienesta helikopters Mi-8. turklāt, glābšanas un meklēšanas operācijā tiek izmantots zemūdens aparāts "Falcon-300".

Šobrīd tika apstiprināta viena cilvēka glābšana. "Uz klāja paceltā jūrnieka stāvoklis ir ļoti smags, viņam ir augstākās pakāpes pārsaldēšanās. Ūdens temperatūra jūras šaurumā ir 7-8 grādi, " stāsta Vladimirs Ivanovs, Krimas Glābšanas dienesta galvenās pārvaldes priekšnieka palīgs.

Glābšanas pasākumus apgrūtina sarežģītie laika apstākļi: vētra sasniedz četras balles, un vēja brāzmas ir ap 20 metriem sekundē. Sakarā ar notikušo tika uzsākta krimināllieta, tiek ziņot Krievijas Izmeklēšanas komitejas mājaslapā.

Ziņu lente
0