Neveiksmīgs raķetes izmēģinājums Ziemeļkorejā

© Sputnik / Andrey IvanovZiemeļkoreja
Ziemeļkoreja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV bruņotie spēki fiksējuši raķetes startu Ziemeļkorejā, taču raķete uzsprāgusi tūlīt pēc starta.

RĪGA, 16. aprīlis — Sputnik. Ziemeļkoreja svētdien veikusi kārtējo raķetes izmēģinājumu, taču tās starts izrādījies neveiksmīgs, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Renhap ziņojumu.

"Ziemeļkoreja šorīt mēģinājusi palaist nenoteikta tipa raķeti Hamgon Namdo provinces Sinpho rajonā, taču, spriežot pēc vērtējumiem, izmēģinājums bijis neveiksmīgs," — aģentūra citē Dienvidkorejas Bruņoto spēku štābu priekšnieku apvienotās komitejas ziņojumu.

ASV GKS iznīcinātājs F-22 - Sputnik Latvija
Krievijas Federācijas Padome brīdina par ASV trieciena grupas darbībām pie Korejas pussalas krastiem

ASV bruņotie spēki fiksējuši raķetes startu Ziemeļkorejā, taču raķete uzsprāgusi tūlīt pēc starta, aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Pentagona pārstāve Laura Sīla.

"Klusā okeāna komandcentrs fiksējis ballistiskās raķetes startu Ziemeļkorejā pl. 11:21 pēc Havaju laika," — viņa paziņoja.

Pentagona pārstāve piebilda, ka raķete uzsprāgusi gandrīz nekavējoties pēc starta. "Raķetes tips vēl tiek identificēts," — atzīmēja Sīla.

Dienvidkorejas bruņoto spēku paziņojums parādījās KTDR un ASV attiecību saasināšanās fonā, kā arī Dienvidkorejas prezidenta ārkārtas vēlēšanu priekšvakarā (tās notiks 9. maijā). Novērotāji uzskata, ka tās var ietekmēt starptautiskos centienus apturēt Phenjanas kodolieroču un raķešu programmas.

Vašingtona, Tokija un Seula uzskatīja, ka Ziemeļkoreja veiks kodolieroču vai raķešu izmēģinājumus par godu Kima Irsena — valsts bijušā līdera, pašreizējā valsts vadītāja Kima Čenuna vectēva — dzimšanas dienas 105. gadadienai.

Ziemeļkoreja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja gatava jaunam kodolieroču izmēģinājumam

Vakar Phenjanā notika parāde par godu šai gadadienai. Tajā piedalījās KTDR vadība un aptuveni 200 īpaši uzaicināti ārvalstu žurnālisti. Valsts galvasplsētas centrālajā laukumā tika demonstrētas arī jaunākās raķetes, kas patlaban, iespējams tiek izstrādātas.

Ar mērķi iebiedēt Phenjanu Japānas jūrā iegāja ASV karakuģu grupa ar aviācijas atomkuģi "Carl Vinson" priekšgalā. Šajās dienās Japānas un Dienvidkorejas medijos tiek rūpīgi analizēts jautājums par to, vai iespējams Savienoto Valstu uzbrukums KTDR. Korejas Tautas armijas Ģenerālštābs no savas puses piedraudēja, ka provokācijas gadījumā Phenjana izdarīs "pēkšņu preventīvu uzbrukumu" amerikāņu militārajiem objektiem.

Ziņu lente
0