Politika

Francijas mediji noskaidroja, ka daļa vēlētaju sarakstos, iespējams, minēti divreiz

© Sputnik / Александра Масальцева / Pāriet pie mediju bankasFrancija
Francija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz 500 tūkstoši Francijas iedzīvotāju vēlētāju sarakstos, iespējams, minēti divreiz: daļa pilsoņu paziņoja, ka atkārtoti saņēmuši vēlētāja kartes.

RĪGA, 15.aprīlis — Sputnik. Francijas mediji dažas dienas pirms prezidentu vēlēšanu pirmās kārtas paziņoja par iespējamām problēmām vēlētāju sarakstos, kurās līdz 500 tūkstošiem cilvēku, iespējams, minēti divreiz: daļa pilsoņu jau paziņoja žurnālistiem, ka atkārtoti saņēmuši vēlētāja karti, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Francijas medijiem.

Kā raksta avīze Monde, daļa Francijas iedzīvotāju iekļauti vēlētāju sarakstos divas reizes. Piemēram, Pols M. iepriekš dzīvoja Versaļā, un decembrī pēc pārvākšanās uz Šaviļu reģistrējās kā balsotājs jaunajā dzīvesvietā. Taču vēlētāja reģistrācijas kartes uz viņa vārdu tika nosūtītas uz abām adresēm.

Francijas prezidenta kandidāte Lepēna - Sputnik Latvija
Mediji: Francijas izmeklētāji pieprasa Lepēnas parlamentāriešu imunitātes atņemšanu

Tiek atzīmēts, ka tas nav vienīgais gadījums, līdzīgas situācijas arī ir saistītas ar dzīvesvietas maiņu. Turklāt, daļa vēlētāju paziņoja, ka analoģiska situācija notika arī 2012.gada vēlēšanu gaitā. Tāpat par līdzīgu problēmu ziņo izdevumi L'Obs, Figaro un radiostacija France Info.

Žurnālistiem rodas jautājums, vai tas ietekmēs vēlēšanu iznākumu, piebilstot, ka atkārtota balsošana ir pretlikumīga. Par šādu noziegumu Francijas iedzīvotājam draud sods 15 tūkstošu eiro apmērā vai brīvības atņemšana uz laiku no sešiem mēnešiem līdz diviem gadiem.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks divās kārtās, pirmā no kurām notiks 23.aprīlī, un otrā — 7.maijā.

Ziņu lente
0