Sīrijas Ģenerālštābs: koalīcija veica triecienu ISIS ķimisko ieroču noliktavai

© Foto : Ministry of Defence of the Russian FederationISIS infrastruktūras objektu apšaušana Sīrijā. Foto no arhīva
ISIS infrastruktūras objektu apšaušana Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiešus datus par bojāgājušajiem un cietušajiem Sīrijas vadība nesniedz. Pēc dažiem datiem, saindēšanās rezultātā varēja aiziet bojā simtiem cilvēku.

RĪGA, 14.aprīlis — Sputnik. Starptautiskās koalīcijas aviācija veica triecienu teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" noliktavai Deir Ezoras provincē, kurā iespējams glabājās ķimiskie ieroči, teikts Sīrijas Armijas vadības ziņojumā.

"Trieciens tika raidīts ISIS noliktavai, kur atradās liels skaits algotu ārzemnieku. Trieciena vietā izveidojās balts mākonis, pēc tam dzeltens, kas liecina par lielu indīgo vielu daudzumu, " teikts ziņojuma kopijā, ko saņēma RIA Novosti.

ASV Aizsardzības ministrijas galvenā mītne - Sputnik Latvija
Pentagons saņēmis Krievijas notu par karstās sakaru līnijas darba pārtraukšanu

Kā atzīmēja Sīrijas Armijas vadība, notikušais apstiprina, ka ISIS un Al-Nusra frontes teroristiem ir ķīmiskie ieroči. Ziņojumā arī norādīts, ka no saindēšanās ar indīgām vielām bojā gāja simtiem dumpinieku un mierīgo iedzīvotāju.

Pagājušajā nedēļā ASV veica triecienu Šairatas militārajam lidlaukam Homsas provincē. Kopumā pret objektu tika palaistas 59 "Tomahauks" spārnotās raķetes. Savu rīcību ASV nosauca par atbildi it kā Sīrijas militāro spēku ķīmisko ieroču izmantošanai. Maskava Vašingtonas rīcību nosauca par agresiju pret suverenu valsti.

ASV noraida informāciju par trieciena veikšanu ķīmisko ieroču noliktavai

Koalīcijas štāba pārstāvis, kuras vadība pieder ASV, Džons Dorians paziņoja, ka koalīcija nav veikusi aviācijas triecienu nemiernieku ķīmisko ieroču noliktavai Sīrijā.

"Koalīcijas štāba pārstāvis redzēja aģentūras SANA paziņojumus, saskaņā ar kuriem koalīcija veica triecienus Deir Ezoras apkārtnē, tā nav patiesība. Tīša dezinformācija… atkal! " raksta Dorians savā Twitter lapā.

Ziņu lente
0