NATO ģenerālsekretārs par Ukrainas iestāšanos aliansē

© Sputnik / Михаил Маркив / Pāriet pie mediju bankasНациональный флаг Украины и флаг Организации Североатлантического договора
Национальный флаг Украины и флаг Организации Североатлантического договора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainai pašai ir jāizlemj, vai tā grib iestāties aliansē, paziņoja Jens Stoltenbergs.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. NATO ģenerālsekretārs Jens Stoltenbergs uzskata, ka Ukrainai pašai ir jāizlemj, vai tā grib iestāties aliansē, vēsta RIA Novosti.

"Viss ir atkarīgs no tā, vai Ukraina iesniegs lūgumu. Ja tas notiks, NATO locekļiem būs jāizlemj, vai tā atbilst nepieciešamajām prasībām," — viņš paudis telekompānijas CNN ēterā.

NATO vadītājs atzīmēja, ka "Ukraina orientējas uz aizsardzības sektora izveidi, kas atbilstu NATO standartiem".

Tāpat Stoltenbergs apstiprinoši atbildējis uz jautājumu par iespējamu alianses paplašināšanos — kādas valsts uzņemšanu. Kā piemēru viņš minējis Melnkalni.

Iepriekš Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka varas iestādes šogad grasās panākt iedzīvotāju "stabilo atbalstu" iestāšanai NATO.

Ukrainas Augstākā Rada 2014. gada decembrī grozījusi divus likumus, atsakoties no ārbloka valsts statusa. Jaunā valsts militārā doktrīna paredz atjaunot kursu uz NATO: līdz 2020. gadam Kijevai būs jānodrošina savu militāro spēku pilnīga atbilstība alianses valstu spēkiem. 2015. gada decembrī Ukrainas prezidenta Petro Porošenko vizītes laikā Briselē bija parakstīta "ceļu karte" starp Ukrainu un NATO par militāro sadarbību.

Ziņu lente
0