Tramps nosodījis Krievijas atbalstu Sīrijas valdībai

© REUTERS/Carlos BarriaПрезидент США Дональд Трамп.
Президент США Дональд Трамп. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Donalda Trampa uzskatiem, Krievijas atbalsts Sīrijas prezidentam Bašaram Asadam "nāk par sliktu" ne tikai Krievijai, bet arī visai pasaulei.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps kritizējis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par Sīrijas valdību atbalstu. "(Krievijas prezidents Vladimirs) Putins atbalsta cilvēku (Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu – red.), kurš ir patiešām slikts cilvēks. Es domāju, ka tas dara sliktu Krievijai. Domāju, ka tas nāk par sliktu visai cilvēcei. Tas ir ļoti slikti mūsu pasaulei, " — citē RIA Novosti Trampa paziņojumu telekanālam Fox Business.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Eiropa neuzskata, ka Tramps spēs garantēt drošību visā pasaulē

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš norādīja, ka "mantru deklamēšana" par Asada aiziešanas nepieciešamību nesekmē Sīrijas konflikta politisko risinājumu. Gan Ženēvas, gan Astanas procesi ir Sīrijas konflikta mierizlīguma elementi. Risinājuma meklējumiem jānotiek šo procesu ietvaros, citu alternatīvu nav, uzsver Peskovs.

Sīrijas bruņotais konflikts sākās 2011. gada martā. Kopš 2015. gada 30.septembra pēc Asada lūguma Krievija uzsākusi gaisa triecienus pa teroristu infrastruktūru. Koalīcija ASV vadībā darbojas Irākā un Sīrijā, turklāt Sīrijā tā nesaskaņo savas darbības ar valsts valdību.

Naktī uz 7. aprīli ASV izdarīja spārnoto raķešu triecienu Šairatas aerodromam Homsas provincē Sīrijā. Informācija liecina, ka trieciens izdarīts ar spārnotajām raķetēm, ar ko bruņoti ASV JKS kuģi. Pentagons norādīja, ka palaistas 59 raķetes.

Saskaņā ar prezidenta Trampa teikto, tā bija "simetriska atbilde" uzbrukumam ar ķīmiskajiem ieročiem 4. aprīlī Idlibas provincē, kura laikā gājuši bojā civiliedzīvotāji. Turklāt ASV nesniedza nekādus pierādījumus savu apvainojumu apstiprināšanai kā arī nav ņēmušas vērā Maskavas aicinājumu veikt rūpīgu Idlibas incidenta izmeklēšanu.

Ziņu lente
0