Vācu analītiķis paskaidrojis, kāpēc rietumu medijus neinteresē patiesība par Sīriju

© REUTERS / Bassam KhabiehSituācija Damaskā, Sīrijā. Foto no arhīva
Situācija Damaskā, Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums ar asinīm klāto zēnu no Alepo, kurš it kā esot cietis apšaudē, 2016. gada augustā aplidoja visu pasauli un kļuva par Sīrijas kara simbolu, kura mērķis bija demonstrēt valdības "zvērības".

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Vācu politologs, speciālists Tuvo Austrumu jautājumos un avīzes Die Zeit bijušais korespondents Mihaels Luderss šovā telekanālā ZDF pastāstīja, ka vācu mediji dod priekšroku vienkāršotai Sīrijas konflikta ainai, vēsta RIA Novosti

Jautājumā par ķīmisko ieroču pielietojumu Idlibā Luderss atzīmēja, ka mediji nav noskaidrojuši situāciju, taču steigšus uzkrāvuši vainu Sīrijas valdības karaspēkam. Pie tam eksperts atgādināja, ka tamlīdzīgi incidenti parasti notiek vērienīgu pārrunu priekšvakarā un, iespējams, tās ir operācijas "ar svešu karogu".

"To visu iespējams noskaidrot, ja ir vēlēšanās, taču tādā gadījumā, protams, sabrūk ienaidnieka tēls. Vairs neizdosies pateikt: šie ir labie, un pie viņiem piederam mēs, bet tie tur ir sliktie," — komentēja situāciju Luderss, pie tam uzsverot, ka šādai ainai nav ne mazākā sakara ar realitāti.

Viņš paskaidroja, ka ienaidnieka tēls palīdz radīt tādas fotogrāfijas, kā uzņēmums ar asinīm klāto zēnu no Alepo, kurš it kā esot cietis apšaudē. 2016. gada augustā tas aplidoja pasaules lielāko avīžu pirmās lappuses un kļuva par Sīrijas kara simbolu, kura mērķis bija demonstrēt valdības "zvērības".

Pasaules pilsētas. Damaska - Sputnik Latvija
Mediji uzzinājuši par izdzēsto Daily Mail rakstu, kas veltīts ASV plāniem organizēt ķīmisko uzbrukumu Sīrijā

Uzņēmums pieder fotogrāfam no "Alepo mediju centra" (Aleppo Media Center) — organizācijas, kas piegādā informāciju gandrīz visiem rietumu medijiem. Centru finansē Eiropas Savienība, piemēram, Francijas ĀM, pastāstīja Luderss. Pie tam slavenā uzņēmuma autors, kā izrādījies, ir cieši saistīts ar kaujiniekiem — kādā fotogrāfijā viņš iemūžināts kopā ar džihādistiem, kuri nocirtuši bērnam galvu propagandas video vajadzībām.

"Tas, kas Sīrijā notiek ar bērniem, ir briesmīgi, taču zemiski ir arī tas, kā apšaubāmi mediju centri, ko finansējam mēs, Eiropas nodokļu maksātāji, izmanto džihādistu grupējumus, kurus mums savukārt apraksta kā brīvības cīnītājus," — uzsvēra politologs.

Luderss atzīmēja, ka neviens vācu žurnālists ne ar vārdu nepiemin šos sakarus. "Rodas iespaids, ka viņi uzskata, ka svarīgāk ir uzturēt ienaidnieka tēlu, nevis tikt skaidrībā par notiekošo," — viņš piebilda.

Ziņu lente
0