Krievijas vicepremjers komentējis ASV senatoru ierosinājumu izveidot "hibrīdtribunālu"

© Sputnik / Aleksey NikolskyiKrievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins
Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ziņots, ka ASV Senāta locekļi iesnieguši likumprojektu, kas iesaka izveidot "hibrīdtribunālu" Sīrijas jautājumos.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Ar izcilās lomas apziņu saistītā paranoja noved pie maniakālas vēlmes visus pamācīt, tiesāt un sodīt, Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins komentēja ASV senatoru iesniegto likumprojektu, kas paredz izveidot "hibrīdtribunālu" Sīrijas jautājumos, informē RIA Novosti.

Iepriekš ziņots, ka ASV Senāta locekļi iesnieguši likumprojektu, kas iesaka izveidot "hibrīdtribunālu" Sīrijas jautājumos. Senators Marko Rubio, viens no likumprojekta autoriem, paskaidroja, ka iniciatīvai esot "jānodrošina atbildība par cilvēktiesību pārkāpumiem, kas pieļauti pret nevainīgajiem sīriešiem".

ASV Senāts - Sputnik Latvija
ASV senatori ierosina izveidot tribunālu Sīrijas jautājumos

Dokumenta autori, kuru vidū ir abu partiju pārstāvji, iesaka ASV valsts sekretāram līdz ar citām federālajām iestādēm izvērtēt iespēju radīt "iespējamu pārejas tiesisko mehānismu Sīrijai (ieskaitot hibrīdtribunālu".

Likumprojekts paredz arī atbalstu subjektiem, kas pilda tādas funkcijas, kā par kara noziegumiem, noziegumiem pret cilvēci un genocīdu aizdomās turamo personu meklēšana, viņu noziegumu pierādījumu savākšana, ierakstīšana un aizsardzība, kā arī liecinieku aizsardzība.

"Ar izcilās lomas apziņu saistītā paranoja noved pie maniakālas vēlmes visus pamācīt, tiesāt un sodīt," — uzrakstīja Rogozins savā mikroblogā Twitter tīklā.

Ziņu lente
0