Doņecka informē par islāmistu bataljona un mīnmetēju dislokāciju Donbasā

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOVUBS karavīrs bruņumašīnā. Foto no arhīva
UBS karavīrs bruņumašīnā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Bruņotie spēki nogādājuši Mariupolē islāmistu bataljonu, kura uzdevums ir ieņemt Mariupoles ostu.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Ukrainas Bruņotie spēki nogādājuši Mariupolē islāmistu bataljonu — līdz 500 cilvēkus, žurnālistiem paziņoja pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas operatīvās vadības komandiera vietnieks Eduards Basurins, informē RIA Novosti.

"Bataljona uzdevums: apsargāt raķešu un artilērijas bruņojuma noliktavas un kontroles pārņemšana Mariupoles ostā, kas kļuvusi par ieroču, tostarp arī ķīmisko ieroču nelikumīgas tirdzniecības bāzi darbam ar Tuvo Austrumu valstīm," — norādīja Basurins.

Viņš piebilda, ka UBS nogādājuši pie saskares līnijas Donbasā papildu mīnmetēju vienības.

"Esam konstatējuši, ka pretinieks pietuvina papildu mīnmetēju vienības saskares līnijai Avdejevkas, Opitnij, Peskova, Kamenkas un Vodjanij rajonos," — piebilda militārpersona.

Ukrainas programma sadarbībai ar NATO

Ukrainas stratēģiskais uzdevums ir teritoriālās vienotības atjaunošana, turklāt Kijeva piešķir prioritāti miermīlīgai konflikta noregulēšanai Donbasā, — teikts  Ukrainas programmā sadarbībai ar NATO 2017. gadam, ko sestdien apstiprināja valsts prezidents. Patlaban tā publicēta Petro Porošenko mājaslapā.

Pasaules pilsētas. Londona - Sputnik Latvija
Viedoklis
Izgrozījušies: Londonas Augstā tiesa nostājas Krievijas pusē, taču naudiņu Ukraina neatdos

"Stratēģiskais ārpolitiskais uzdevums ir valsts teritoriālās vienotības atjaunošana un demokrātisko institūtu darbības atsākšana okupētajās teritorijās atbilstoši Ukrainas likumdošanai, kā arī šo teritoriju reintegrācija pēc to atbrīvošanas," — teikts ārpolitikai veltītajā dokumenta nodaļā.

Norādīts, ka Kijeva orientēta uz miermīlīgu konflikta noregulēšanu. "Pie tam Ukraina par prioritāru uzskata konflikta miermīlīgu noregulēšanu Donbasā, starptautisko tiesību principu un normu neapšaubāmu ievērošanu no Krievijas Federācijas puses, kā arī starptautiskajās tiesībās minēto saistību labticīgu izpildi," — atzīmēts programmā.

Programmā iekļauta virkne reformu, ko Ukraina apņēmusies īstenot turpmāk, atbilstoši sadarbībai ar NATO. Piemēram, to vidū minēta enerģētika. Šajā jomā Kijeva vēlas turpināt gāzes un naftas piegāžu diversifikāciju.

"Turpināt pasākumus dabasgāzes un naftas avotu, piegādātāju, transportēšanas maršrutu un metožu diversifikācijai; izstrādāt nacionālās ekonomikas un sabiedrības energoapgādes sistēmu īpašā periodā," — skaidrots Ukrainas valdības plānos.

Ziņu lente
0