No 15. jūnija Eiropas Savienībā tiks atcelta rouminga maksa

© Sputnik / Константин Родиков / Pāriet pie mediju bankasMobilais tālrunis
Mobilais tālrunis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Strasbūrā notika balsojums par reformām bezmaksas rouminga ieviešanai un vienlīdzīgām tiesībām piekļuvei tīmeklim ES valstīs.

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Eiropas Parlamentā pilnībā saskaņota rouminga atcelšana Eiropas Savienības teritorijā no 2017. gada 15. jūnija. Dokumentu atbalstīja 549 deputāti, 27 balsoja pret, 50 deputāti atturējās, informē Sputnik Igaunija.

"No 2017. gada 15. jūnija cilvēki varēs pieslēgties mobilajiem pakalpojumiem, it īpaši datu pārraidei, nebīstoties par lieliem sakaru pakalpojumu rēķiniem braucienos pa ES valstīm," — Eiropas Parlamenta balsojumu komentēja Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Andruss Ansips.

Pēc viņa vārdiem, gandrīz pēc 10 gadiem ES pilnībā pieliek punktu bažām par roumingu, kas vajā Eiropu kopš mobilās ēras sākuma.

"Nesamērīgās rouminga cenas kļuva par anomāliju kontinentā, kurā cilvēki brīvi pārvietojas starp valstīm,"- piebilda Ansips.

Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Eiropas Parlaments atņēmis Marinai Lepēnai deputāta imunitāti

Iepriekš Eiropas Parlaments apstiprināja lēmumu par telekomunikāciju līdzekļu izmantošanas cenu samazināšanu roumingā no 2016. gada 30. aprīļa. Izejošais zvans no mobilā tālruņa ES teritorijā maksās ne vairāk kā 5 centus par sarunas minūti, īsziņa — ne vairāk kā 2 centus. Mobilā interneta cenas Eiropas rouminga ietvaros sastādīs ne vairāk kā 5 centus par megabaitu. Pie tam mobilo sakaru operatoram ir tiesības noteikt telefona sarunu ilgumu par noteikto cenu un maksimālo īsziņu skaitu pēc zemākās tarifa likmes.

Pie tam sakaru operatori varēs izstādīt viens otram rēķinus par zvaniem, ko klienti veikuši roumingā. Šim nolūkam noteikts maksas limits: tā nedrīkst pārsniegt 3,2 centus par minūti sarunas un 1 centu par īsziņu.

Ziņu lente
0