ASV senatori ierosina izveidot tribunālu Sīrijas jautājumos

© Pixabay / sarangibASV Senāts
ASV Senāts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Republikāņu un Demokrātiskās partijas senatori iesnieguši likumprojektu, kas veltīts atbildībai par kara noziegumiem Sīrijā un ierosina izveidot "hibrīdtribunālu".

RĪGA, 8. aprīlis —Sputnik. ASV Senāta locekļi iesnieguši likumprojektu, kas ierosina izveidot "hibrīdtribunālu" Sīrijas jautājumos. Dokuments publicēts ASV Senāta mājaslapā.

"Hibrīdtribunāls nozīmē pagaidu kriminālo tribunālu, kurā strādās vietējie un ārvalstu juristi, tiesneši un citi profesionāļi, kuri tiesās par kara noziegumiem, noziegumiem pret cilvēci vai genocīdu aizdomās turētas personas," — teikts dokumentā "Likums par atbildību par kara noziegumiem Sīrijā 2017".

Sīrijas prezidents Bašars Asads - Sputnik Latvija
ASV vairs neuzskata par prioritāru Sīrijas prezidenta atkāpšanos

Senators Marko Rubio, viens no likumprojekta autoriem, paskaidroja, ka iniciatīvai esot "jānodrošina atbildība par cilvēktiesību pārkāpumiem, kas pieļauti pret nevainīgajiem sīriešiem".

Dokumenta autori, kuru vidū ir abu partiju pārstāvji, iesaka ASV valsts sekretāram līdz ar citām federālajām iestādēm izvērtēt iespēju radīt "iespējamu pārejas tiesisko mehānismu Sīrijai (ieskaitot hibrīdtribunālu".

Likumprojekts paredz atbalsta sniegšanu subjektiem, kas pilda tādas funkcijas, kā par kara noziegumiem, noziegumiem pret cilvēci un genocīdu aizdomās turamo personu meklēšana, viņu noziegumu pierādījumu savākšana, ierakstīšana un aizsardzība, kā arī liecinieku aizsardzība.

 

Ziņu lente
0