Lukašenko par mācībām "Rietumi 2017": mēs nevienam negrasāmies uzbrukt

© Sputnik / Николай Хижняк / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un Baltkrievijas kopīgās mācības
Krievijas un Baltkrievijas kopīgās mācības - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents vēsta, ka Krievijas un Baltkrievijas militāro spēku grupējums radīts pretstatam NATO.

RĪGA, 7.aprīlis — Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka reģionālais Baltkrievijas Republikas un Krievijas Federācijas militāro spēku grupējums nevienam negrasās uzbrukt, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Sputnik Baltkrievija.

"Šodien saņēmu vēstuli no Savienoto Valstu kongresmeņu grupas, to starp no pazīstamā  personāža — (Džona — red.) Makeina, kurš Baltkrievijā demokrātiju meklē, ka mēs te kādu esam aizturējuši un tā tālāk un tā joprojām," — vakar paziņoja Lukašenko.

Militārās mācības Vācijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pentagons komentējis mācības Vācijā ar "krievu" statistiem

Pēc viņa teiktā, vēstulē tiek skarts jautājums par ieplānotajām mācībām "Rietumi 2017", kas notiks Baltkrievijas teritorijā.

"Šie ļaudis skar arī mācību tematu: viņiem tas ir kaut kāds drauds. Tātad mūs neapdraud tas, ka NATO šodien aktivizējas pie mūsu robežām?" — vaicāja Baltkrievijas līderis.

"Krievijas iedzīvotāji mēdz teikt, ka tas ir pie Krievijas robežām. Ja tā ir Kaļiņingrada, tad tā ir. Taču jāsaprot, ka tas vispirms ir pie Baltkrievijas robežām. Un ir nepieciešams, lai eiropieši, NATO un ASV saprot, ka pretstatā mēs reiz izveidojām savstarpēju grupējumu Baltkrievijas teritorijā un Krievijas rietumos. Šis grupējums ir dzīvs, tas ir gatavs rīkoties mūsu interešu aizsardzības nepieciešamības gadījumā. Taču mēs negrasāmies nevienam uzbrukt, mums tas nav vajadzīgs," — teica Lukašenko.

Turklāt viņš uzsvēra: "Un mēs arī neesam spējīgi šodien karot ar visu pasauli. Gan Putins, gan es to lieliski saprotam. Taču savējo mēs neatdosim. Tāpēc viņiem mūs ir jāsaprot."

Baltkrievijas un Krievijas mācības "Rietumi 2017" norisināsies no 14. līdz 20. septembrim septiņos poligonos Baltkrievijā. No Krievijas mācībās piedalīsies apmēram trīs tūkstoši karavīru un 280 tehnikas vienības. Tāpat plānots uzaicināt starptautiskos novērotājus, tai skaitā no NATO.

Ziņu lente
0