Kremlis un Krievijas ĀM snieguši komentārus par ķīmiskajiem uzbrukumiem Idlibas pilsētā Sīrijā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasIdlibas pilsētā Sīrijā. Foto no arhīva
Idlibas pilsētā Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava aicina nesteigties ar vērtējumu notikumiem Idlibas provincē Sīrijā. Krievija nepiekrīt ASV secinājumiem par notikušo, paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

RĪGA, 7.aprīlis — Sputnik. Krievija aicina nesteigties ar Sīrijas Idlibas provincē notikušā vērtējumiem, paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta RIA Novosti.

"Mēs uzskatām, ka nepieciešama nosvērta pieeja — nav pieļaujami priekšlaicīgi vērtējumi par notikumiem Idlibas provincē Sīrijā. Tā patiešām ir draudoša notikumu attīstība, bīstams un šaušalīgs noziegums. Līdz ar to steigties ar secinājumiem, mūsuprāt, būtu nepareizi, un mēs nepiekrītam līdz šim sniegtajiem vērtējumiem, " — teica žurnālistiem Peskovs.

Pēc viņa vārdiem, "nekavējoties pēc traģēdijas nevienam nebija pieejas šim rajonam, tādējādi, neviens nevarēja saņemt reāli pārbaudītu informāciju". "Jebkuri dati, kuri varēja būt Amerikai vai mūsu kolēģiem citās valstīs, nevarēja pamatoties uz objektīviem materiāliem un liecībām. Mēs neuzskatām par solīdām un uzticības cienīgām dažādu (organizāciju — red.) pārstāvju, piemēram, "Balto ķiveru" liecības un tā tālāk, jo šī organizācija jeb grupa vairakkārt sevi kompromitējusi, sniedzot nepārbaudītu informāciju un ziņas, kas no sākta gala izkropļoja notiekošā jēgu," — teica Peskovs.

Дамба на реке Евфрат в Сирии, архивное фото - Sputnik Latvija
Sīrija aicina ANO apturēt koalīcijas uzlidojumus dambjiem Eifratā

"Krievijas bruņoto spēku rīcībā ir objektīvās kontroles līdzekļi, ko tie izmanto operācijā Sīrijā. Šajā gadījumā es runāju par acumirklīgajiem vērtējumiem un uzskatiem, ko demonstrēja mūsu kolēģi no ASV," — uzsvēra Peskovs, jautāts par Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumu, kurā teikts, ka trieciens, domājams, izdarīts munīcijas noliktavā, kur varēja atrasties ķīmiskie ieroči.

Tāpat viņš uzsvēra, ka ķīmisko ieroču izmantošana Sīrijā ir absolūti nepieļaujama.

"Mēs uzskatām, ka tas ir absolūti nepieņemami izmantot ķīmiskos ieročus. Mēs uzskatām, ka ir jādara viss, lai izslēgtu ķīmisko ieroču izmantošanas iespējas Sīrijā. Un, protams, šeit var cerēt, ka Sīrijas bruņotie spēki veiks visus nepieciešamos pasākumus, lai jebkādas vielas, kas var tikt izmantotas kā ķīmiskie ieroči, nenonāktu teroristu rokās, lai teroristi tās neizmantotu," — paskaidroja žurnālistiem Peskovs.

Krievijas prezidenta preses sekretārs pavēstīja žurnālistiem, ka Krievija pēdējā laikā dara visu iespējamo, lai novērstu bērnu bojāeju Sīrijā un nodibinātu mieru valstī.

 

Ziņu lente
0