Ukrainas avīze atklājusi Porošenko uzvaru noslēpumu

© Sputnik / Николай Лазаренко / Pāriet pie mediju bankasPorošenko
Porošenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Preses izdevums Ukrainā konstatējis, cik liela ir starpība starp valsts prezidenta Petro Porošenko preses dienesta un rietumvalstu iestāžu ziņojumiem par vieniem un tiem pašiem notikumiem.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Ukrainas preses izdevums pievērsis uzmanību atšķirībām valsts prezidenta Petro Porošenko preses dienesta un rietumvalstu iestāžu ziņojumos par vieniem un tiem pašiem notikumiem, vēsta RIA Novosti.

Ukrainas preses izdevums "Evreopeiskaja pravda" informē, piemēram, par Porošenko neseno tikšanos ar ES vēstniekiem. Kijevā tika ziņots, ka esot apspriestas "Krievijas destruktīvās darbības" Donbasā, taču ES informē, ka vēstnieki ar Porošenko apsprieduši korupcijas problēmas.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Porošenko ieviesis sankcijas pret Ukrainā strādājošajām Krievijas bankām

Tas nav vienīgais piemērs. Rakstā atzīmēts, ka tamlīdzīgas manipulācijas vērstas uz iekšējo auditoriju, to mērķis ir izdevīgi demonstrēt Ukrainas ārpolitisko darbību.

Šī gada februārī pēc Porošenko tikšanās ar ASV viceprezidentu Maiku Pensu Kijeva ziņoja, ka valsts ir viena no ASV prioritātēm, taču Baltā nama ziņojumā par "prioritātēm" nebija ne vārda, toties bija runa par Kijevai nepieciešamajām reformām. Porošenko preses dienests nolēma noklusēt ziņas par reformām.

Dažkārt Ukrainas prezidenta "uzvaras" ir absolūti nepatiesas, raksta izdevums. 2015. gada janvārī Porošenko pēc telefona sarunas ar Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju Martinu Šulcu skaidroja, ka EP ir gatavs atzīt Doņeckas un Luganskas Tautas Republikas par "teroristiskām organizācijām", taču Šulcs tādus solījumus nav devis. Žurnālisti ziņoja, ka minētās informācijas rezultātā izcēlies diplomātisks skandāls, taču to izdevies mazināt.

Savu pārspīlējumu dēļ Porošenko kļuva par izsmiekla objektu 2016. gada pavasarī, kad preses dienests ziņoja par viņa "tikšanos" ar ASV prezidentu Baraku Obamu. Noskaidrojās, ka runa bija tikai par protokolam atbilstošo rokasspiedienu kodoldrošības samitā.

Президент Украины Пётр Порошенко - Sputnik Latvija
Porošenko apsolījis savu atbalstu Krimas iedzīvotājiem

Arī citi ukraiņu politiķi neatsakās no manipulācijām. Janvārī Radas deputāts Georgijs Logvinskis par savu ievēlēšanu EDSO viceprezidenta amatā ziņoja kā par kārtējo Ukrainas uzvaru starptautiskajā frontē. Patiesībā EDSO ir divdesmit viceprezidenti, kuri amatā nomainās formāli, rindas kārtībā.

Domājams, tamlīdzīgas tendencjes pastiprināsies, saasinoties iekšējām problēmām Ukrainā, raksta izdevums.

"Valsts reformēšanas jautājums kļūs aizvien nepatīkamāks un neērtāks, Ukrainas augstākajām amatpersonām tiekoties ar rietumvalstu partneriem. Acīmredzot mums vēl vairāk stāstīs par "atbalstu", "prioritātēm", "vienotību" un tā tālāk. Par nebijušiem panākumiem pārvērtīsies parastas nejaušas tikšanās," — raksta "Evropeiskaja pravda".

Ziņu lente
0