Čehijas vēstnieks Šveicē tiks atstādināts no posteņa pēc viņa sievas tvītiem

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasTwitter
Twitter - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Čehijas vēstniekam Šveicē Karelam Boruvkam nāksies pamest savu posteni līdz aprīļa beigām, jo viņa dzīvesbiedre Twitter tīklā kritizē valsts ārlietu ministra Lubomira Zaoraleka partiju.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Čehijas vēstniekam Šveicē un Lihtenšteinā Karelam Boruvkam līdz aprīļa beigām nāksies pamest posteni pēc viņa dzīvesbiedres publikācijām Twitter tīklā, ziņo Prāgas portāls Lidovky.

"Bez jebkādiem argumentiem saņēmu informāciju par to, ka man jāpamet postenis. Personīgā sarakstē ar ministru man tika norādīts, ka es nevaru kontrolēt savu sievu un viņas saziņu sociālajos tīklos. Tāds ir pamatojums manai tūlītējai atbrīvošanai no posteņa," — Boruvka paziņoja žurnālistiem.

Vēstnieka dzīvesbiedre Alena Boruvkova, tāpat kā viņas vīrs un valsts ārlietu ministrs Lubomirs Zaoraleks ir Čehijas Sociāldemokrātiskās partijas aktīvisti, turklāt Boruvkova iepriekš pat pretendēja uz partijas priekšsēdētāja vietnieka posteni. Pēdējā laikā viņa sociālajos tīklos skarbi kritizē savus partijas biedrus, citus politiķus un žurnālistus.

Лиепая - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks iepazinies ar Liepāju

"Es uzskatu, ka tas ir neiedomājami, nekā tamlīdzīga Čehijas diplomātijas vēsturē neatceros. Runa ir par manas sievas personīgajām tiesībām. Viņa ir privātpersona, nevis ĀM darbiniece," — bija neizpratnē Boruvka.

Čehijas diplomātiskā resora preses sekretāre Mihaela Lagronova apstiprināja, ka Karelam Boruvkam patiešām līdz aprīļa beigām jāpamet vēstnieka postenis un jāatgriežas darbā Ārlietu ministrijā. "Viņš tiek pārcelts saskaņā ar likumu par valsts dienestu. Tas iespējams jebkurā brīdī un neuzrādot iemeslus," — norādija Lagronova. Pēc atgriešanās ĀM Boruvkam tiks piedāvāts viņa kvalifikācijai un pieredzei atbilstošs darbs.

Pēdējais punkts šajā stāstā jāpieliek Čehijas prezidentam Milošam Zēmanam — likums paredz, ka viņš apstiprina un atbrīvo no amata valsts vēstniekus citās valstīs.

Ziņu lente
0