SpaceX sekmīgi īstenojusi kosmosā pabijušas raķetes startu

© REUTERS / Joe SkipperSpaceX nesējraķetes Falcon 9 starts, 2016. gada 5. marts
SpaceX nesējraķetes Falcon 9 starts, 2016. gada 5. marts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nesējraķetes Falcon 9 pakāpe jau pabijusi kosmosā pērnā gada aprīlī. Pēc vēsturē pirmā atkārtota starta to sekmīgi izdevies nosēdināt uz platformas Atlantijas okeānā.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Kompānija SpaceX izstrādājusi un sekmīgi izmantojusi tehnoloģiju, kas dāvā iespēju ietaupīt līdzekļus uz izmantotas nedējraķetes pakāpes nosēdināšanas rēķina, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz SpaceX publicēto informāciju.

Nesējraķetes izmantotās pakāpes nolaišana tiek veikta ar dzinēju un izpletņu palīdzību, ņemot vērā to, ka raķetei, iespējams, nepietiks degvielas, lai nodrošinātu piezemēšanos uz sauszemes. Nolaišanās laukuma vajadzībām tiek izmantota īpaša jūras platforma ar tālvadības darbības principu.

Starta laukumā ASV uzsprāgusi raķete Falcon 9 - Sputnik Latvija
Video
Starta laukumā ASV uzsprāgusi raķete Falcon 9

Šāda piezemēšanas metode tika izmantota Nesējraķetes Falcon 9 pakāpei, kas pirmo reizi atkārtoti izmantota startam un sekmīgi nolaidusies Atlantijas okeānā.

"Falcon 9 pirmā pakāpe nosēdusies uz "Of Course I Still Love You" — pirmais orbitālās klases raķetes atkārtotais lidojums," — ziņoja kompānija SpaceX.

Šī nesējraķetes pakāpe jau pabijusi kosmosā pērnā gada aprīlī, kad nesējraķete nogādāja orbītā kosmosa kuģi Dragon ar kravu, kas bija paredzēta Starptautiskās kosmiskās stacijas ekipāžai.

Kompānija SpaceX pirmo reizi vēsturē atkārtoti izmantojusi raķetes pirmo pakāpi aparāta nogādāšanai kosmosā.

Raķetes Falcon 9 starts notika ceturtdien no kosmodroma Kanaverala ragā (Floridas štats, ASV) ar telekomunikāciju pavadoni SES-10.

Ziņu lente
0