ASV militārajām mācībām Vācijā meklē statistus ar krievu valodas zināšanām

CC BY 2.0 / The U.S. Army / Amerikāņu karavīri mācībās. Foto no arhīva
Amerikāņu karavīri mācībās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu militārpersonas Vācijā meklē statistus ar labām krievu valodas zināšanām, kuriem būs jātēlo civiliedzīvotājus konfliktu zonās. Kreisās partijas priekšsēdētāja vietnieks, Tobiass Flīgers uzskata, ka šie paziņojumi ir saistīti ar NATO militāro spēku izvietošanu pie Krievijas robežām.

RĪGA, 30.marts — Sputnik. ASV armija Vācijā meklē statistus militārajām mācībām, tai skaitā arī izsludina informāciju par vakantajām vietām Vācijas galvaspilsētas portālā berlin.de. Statistiem ir jātēlo "civiliedzīvotāji konflikta zonās". Līdztekus angļu un vācu valodas zināšanām "liela priekšrocība" ir kandidātiem ar krievu, poļu vai čehu valodas zināšanām, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz Sputnik Vācija.

Oficiāli ar statistu meklējumiem nodarbojas vācu firma Otronic HR GmbH no Ottobrunnas.

Pieņemtajam kandidātam būs jāstrādā Hoenfelsas poligonā un jāpilda loma sakaņā ar "realitātei pietuvināto mācību scenāriju", ko izstrādājušas amerikāņu militārpersonas, un tādējādi stimulēt to "optimālo gatavību ārvalstu misijām".

Vakances aprakstā teikts: "Dalībnieki izpilda neliela statistu lomas, tādas kā lopkopis, veikala saimnieks vai afgāņu ciema vecākais, kuri laiku pa laikam veic pārrunas ar klātesošajiem ASV bruņotajiem spēkiem vai piedalās šajās pārrunās kā starpnieki."

Kādam nolūkam militārā scenārija dalībniekiem, kas saistīts ar Afganistānu, vajadzīgas Austrumeiropas valstu valodu prasmes, vakances sludinājumā netiek skaidrots.

Rezerves karavīriem piemēro naudas sodus par neierašanos uz militārajām mācībām - Sputnik Latvija
Rezerves karavīriem piemēro naudas sodus par neierašanos uz militārajām mācībām

Plānots, ka katra lomu spēle ASV armijas manevros ilgs divas nedēļas. Informācija par precīziem termiņiem aktieriem tiks paziņota vien četras nedēļas pirms darba sākuma. Kā norādīts sludinājumā, stingra dienas kārtība Hoenfelsas poligonā ietver arī aizliegumu izmantot mobilo telefonu, kā arī lietot alkoholu. Algotājs sola algu 88-120 eiro dienā.

Tobiass Flīgers, Kreisās partijas priekšsēdētāja vietnieks un miera kustības aktīvists uzskata, ka šie sludinājumi ir saistīti ar NATO militāro spēku izvietošanu pie Krievijas robežām.

"Tas nesola neko labu, teica Flīgers intervijā Sputnik. — Ja ASV armijas militāro mācību Bavārijas Hoenfelsas poligonā pamatā ir kara scenāriji ar Krieviju, tad no pasaules politikas viedokļa tā ir katastrofa. Šis sludinājums ir mājiens par to, kas notiek patiesībā," — uzskata politiķis.

Flīgers paziņoja, ka Kreisās partijas frakcija Bundestāga nosūtīs federālajai valdībai deputātu prasību ar lūgumu paskaidrot situāciju. Par iemeslu, saka viņš, kalpos fakts, ka sludinājums publicēts Federālās darba aģentūras, t.i. oficiālas federālas iestādes, darba biržas vietnē.

Ziņu lente
0