Sberbank meitasuzņēmums Ukrainā pārdots par 130 miljoniem dolāru

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasSberbank
Sberbank - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un Baltkrievijas investoru konsorcijs nopircis "Sberbank" meitasuzņēmumu Ukrainā par izdevīgu cenu, pateicoties sankcijām pret Krievijas bankām, kā arī nacionālistu akcijām.

RĪGA, 29.marts — Sputnik. Krievijas kompānijas "Sberbank" meitasuzņēmuma Ukrainā pārdošanas darījuma summa ir mazāka nekā tās kapitāls — aptuveni 130 miljonu dolāru, raksta RIA Novosti ar atsauci uz "Kommersant".

Купюра 500 евро - Sputnik Latvija
Kā Latvijai cauri plūst 1% visas pasaules dolāru darījumu

Pirmdien kompānija "Sberbank" paziņoja, ka 100% tās meitasuzņēmuma akciju tiek pārdotas investoru konsorcijam — "Norvik Bankai" no Latvijas un Baltkrievijas privātuzņēmumam. Norvik Banka paziņoja, ka konsorcija mažoritārais akcionārs, kurš iegādājas "Sberbank" uzņēmumu Ukrainā, ir Saīds Gucerijevs, slavenā krievu biznesmeņa Mihaila Gucerijeva dēls. "Sberbank" informē, ka darījums tiks noslēgts 2017.gada pirmajā pusgadā pēc Ukrainas un Latvijas kontrolējošo iestāžu piekrišanas saņemšanas.

Pārrunas ar šiem investoriem "Sberbank" veica kopš 2016.gada beigām. Sākotnēji tika noteikta lielāka darījuma summa, taču cenu iespaidoja Ukrainas prezidenta PetroPorošenko marta vidū ieviestās sankcijas pret krievu bankām, kā arī radikāļu akcijas, kuri bloķēja bankas nodaļas dažādās Ukrainas pilsētās. Rezultātā "Sberbank" samazināja darījuma summu, lai to paātrinātu, raksta "Kommersant".

Ziņu lente
0