Moldovas prezidents ierosinājis atsākt obligāto krievu valodas apmācību skolās

© SputnikПрезидент Молдовы Игорь Додон дал эксклюзивное интервью Дмитрия Киселеву
Президент Молдовы Игорь Додон дал эксклюзивное интервью Дмитрия Киселеву - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu valodai Moldovā piešķirts starptautiskās saziņas valodas statuss.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Moldovas Republikas prezidents Igors Dodons paudis pārliecību par to, ka valsts skolās nepieciešams atjaunot obligāto krievu valodas apgūšanu, informē RIA Novosti.

"Es uzskatu, ka jāatjauno obligātā krievu valodas apgūšana skolās. Pašlaik viņi to iekļāvuši fakultatīvo (priekšmetu sarakstā – red.), burtiski pirms trim gadiem. Šim nolūkam nepieciešamas izmaiņas skolu programmā," — pastāstīja Dodons telekanāla "Rossija 24" ēterā.

Таблички с названиями улиц на латгальском и латышском языках - Sputnik Latvija
VVC stāsta, kā tūristu rādītāji krievu valodā grauj sabiedrību

Viņš piezīmēja, ka vairāk nekā 90% Moldovas iedzīvotāju pārvalda krievu valodu. "Krievu valodas zināšanas visiem Moldovas iedzīvotājiem ir nopietns pluss, tā ir priekšrocība salīdzinājumā ar mūsu kaimiņiem," – paskaidroja Dodons.

Iepriekš eksperti vēstīja, ka krievu valodas stāvoklis Moldovā ir pasliktinājies pēc jaunā Izglītības kodeksa stāšanās spēkā, kas tika pieņemts 2014. gadā. Kodekss garantē apmācību vidējās izglītības iestādēs tikai valsts valodā, bet mācības starptautiskās saziņas valodās vai mazākumtautību valodās notiks "tikai izglītības sistēmas iespēju robežās".

Krievu valodai Moldovā piešķirts starptautiskās saziņas valodas statuss.

Ziņu lente
0