Politika

Lukašenko: provokatori Baltkrievijā sponsorēti ar Lietuvas un Polijas starpniecību

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasBaltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. Foto no arhīva
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņojis, ka provokācijas valstī sponsorētas no ASV un Vācijas.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņojis, ka personas, kas gatavojušas provokācijas valstī, finansētas no amerikāņu un vācu fondiem, galvenokārt ar Lietuvas un Polijas starpniecību, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Baltkrievijas prezidenta preses dienestu.

Darba vizītes laikā Grodņas apgabalā Lukašenko pavēstījis, ka informāciju par gaidāmo provokāciju sniegusi sieviete, kas dzimusi Baltkrievijā un patlaban dzīvo kādā rietumvalstī.

Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija
Lukašenko: Minska un Maskava adekvāti reaģē uz NATO nostiprināšanos

"Turp izbrauca cilvēki, atrada to sievieti, un viņa atklāti teica: es ne no kā nebaidos, uzrakstīšu iesniegumu, lai jūs būtu brīdināti. Tas mūs pamudināja spert aktīvus soļus, es uzdevu specdienestiem nekavējoties sākt operāciju, lai uzsāktu darbu ar šiem cilvēkiem, un mēs atklājām veselu ieroču arsenālu," — viņš paskaidroja.

Prezidents atzīmēja, ka prettiesiskā darbība galvenokārt finansēta ar Lietuvas un Polijas starpniecību.

"Tagad viņi apvainojas — izdzirdēja to, ko teicu Mogiļevā par Ukrainu, Lietuvu un Poliju. Taču ko darīt, ja tā ir taisnība?! Amerikāņu, vācu fondi deva naudu caur poļiem un lietuviešiem. Lielākā daļa naudas palika tur, taču arī mūsējie dzīvoja un dzīvo tīri labi, savrupmājās, "Mersedesos" braukā," — uzsvēra Baltkrievijas valsts vadītājs.

Otrdien Lukašenko informēja, ka aizturēti vairāki desmiti kaujinieku, kuri gatavojuši Baltkrievijā provokāciju ar ieročiem. Pēc viņa vārdiem, šie cilvēki trenējušies nometnēs Bobruiskas un Osipoviču rajonā un "Lietuvā vai Polijā". Ceturtdien Baltkrievijas Valsts drošības dienests (VDK) ierosināja kriminālizmeklēšanu lietā par apmācību un gatavošanu dalībai masu nekārtībās. Aizturēti 26 cilvēki. VDK ziņo, ka kratīšanās tika konfiscēti ieroči.

Savukārt Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs aicināja Baltkrieviju nemeklēt ienaidniekus kaimiņvalstīs. Viņš atzīmēja, ka Lietuvas ĀM vēlētos saņemt pamatotus paziņojumus un pierādījumus tam, ka Lietuvas teritorijā tiek gatavoti kaujinieki situācijas destabilizācijai Baltkrievijā.

Ziņu lente
0