ES varasiestādes lūdz Brazīliju apturēt gaļas piegādes

CC0 / pixabay / Sasaldēta gaļa. Foto no arhīva
Sasaldēta gaļa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienības varasiestādes lūgušas Brazīliju brīvprātīgi apturēt visas gaļas piegādes ES valstīs pēc skandāla ar falsificētu produkciju.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Eiropas Savienības varasiestādes lūgušas Brazīliju brīvprātīgi apturēt visas gaļas piegādes ES valstīs, lai nerastos nepieciešamība aizliegt importu pēc skandāla ar falsificētu produkciju, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Посетитель в гипермаркете - Sputnik Latvija
Uz pārtikas cenu kritumu vairs nevar cerēt, brīdina eksperts

Aģentūra informē, ka nākotnē būs nepieciešams laiks aizlieguma atcelšanai, ja tas tiks ieviests. Tomēr Brazīlijas valdība atteikusies apturēt piegādes. ES diplomāti pieprasījuši papildu informāciju par pārkāpumiem gaļas ražošanas industrijā Brazīlijā, kā arī kritiski izvērtējuši Brazīlijas valdības darbības, ņemot vērā to, ka varasiestādes nav uzskatījušas problemu par sabiedriskās veselības aizsardzības jautājumu, aģentūru Reuters informējis diplomāts, kurs piedalījies ES diplomātu vizītē Brazīlijā

Vairākas valstis aizliedza gaļas piegādes no Brazīlijas pēc valsts federālās policijas vērienīgās operācijas, kuras gaitā tika atklāta korupcijas shēma. Tajā bijuši iesaistīti dažādu līmeņu ierēdņi un privātās kompānijas, kuru mahināciju rezultātā apietas sanitārās normas. Sarakstā iekļauta 21 kompānija, kas tiek turētas aizdomās par līdzdalību korupcijas shēmā. Noziegumā iesaistītas arī lielas valsts kompānijas, piemēram, BRF un JBS.

Ziņu lente
0