Bijušā Krievijas politiķa slepkava dienējis Ukrainas Nacionālajā gvardē

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasKijevā nošauts bijušais Krievijas Valsts domes deputāts Deniss Voroņenkovs
Kijevā nošauts bijušais Krievijas Valsts domes deputāts Deniss Voroņenkovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar Kijevas centrā nošauts Krievijas Valsts domes bijušais deputāts Deniss Voroņenkovs.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko paziņojis, ka bijušā Krievijas Valsts domes deputāta Denisa Voroņenkova slepkava dienējis Ukrainas Nacionālajā gvardē un pēc tautības bijis ukrainis, vēsta RIA Novosti.

"Trīspadsmit mēnešus (dienējis — red.) Nacionālajā gvardē, viņš kaujās nav piedalījies," — skaidroja Geraščenko telekanāla 1+1 ēterā programmā "Tiesības uz varu", un atzīmēja, ka slepkava bijis Ukrainas pilsonis.

Bijušais Krievijas Valsts domes deputāts Deniss Voroņenkovs nogalināts apšaudē Kijevas centrā. Sākotnēji ziņots, ka uzbrucējs ievainojis Voroņenkova miesassargu, taču tas savukārt ievainojis noziedznieku, kurš vēlāk miris slimnīcā.

Mediji informē, ka Denisu Voroņenkovu nogalinājis 28 gadus vecais Pāvels Paškovs, ko meklējušas Ukrainas varasiestādes par fiktīvu uzņēmējdarbību un noziedzīgā ceļā iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Экс-депутат Госдумы России Денис Вороненков - Sputnik Latvija
Kijevā nošauts bijušais Krievijas Valsts domes deputāts Deniss Voroņenkovs

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko paziņoja, ka slepkava esot "rīkojies pēc Krievijas specdienestu norādēm, kas viņu savervējušas 2014. gadā". Līdzīgas apsūdzības izpaudis arī Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Krievijas Ārlietu ministrija pavēstīja, ka Porošenko paziņojums par Krievijas līdzdalību Voroņenkova slepkavībā ir šokējošs. ĀM pārstāvji uzsvēra, ka paziņojumus par to neapstiprina nekādi ekspertu slēdzieni.

Deniss Voroņenkovs, kopā ar dzīvesbiedri, arī bijušo Valsts domes deputāti Mariju Maksakovu, pērn pameta Krieviju un pēc neilga laika saņēma Ukrainas pilsonību. Viņš pats savu lēmumu skaidroja ar politiskiem iemesliem, taču Krievijas Izmeklēšanas komiteja uzskata, ka Voroņenkovs centās glābties no izmeklēšanas: bijušais deputāts tika neklātienē arestēts lietā par ēkas Maskavā īpašumtiesību nelikumīgu sagrābšanu.

Pēc pārvākšanās uz Kijevu Voroņenkovs sniedza vairākus skandalozus paziņojumus par politisko dzīvi Krievijā un deva liecības Ukrainas Ģenerālprokuratūrai pret Ukrainas bijušo prezidentu Viktoru Janukoviču. Pie tam gan Voroņenkovs, gan Maksakova klāstīja, ka viņi esot bijuši spiesti Valsts domē balsot par Krimas pievienošanos Krievijai. Prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs šos apgalvojumus noliedza un uzsvēra, ka balsojums par minēto lēmumu domē bija brīvprātīgs.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas rīcībā esošā informācija liecina, ka Voroņenkovs piedalījies afērā ar mērķi sagrābt īpašumā ēku Maskavā, kuras gaitā krāpnieki ar viltotu dokumentu palīdzību atstādinājuši no amata uzņēmuma "Toma" — ēkas īpašnieka — dibinātāju un devuši iespēju savam līdzzinātājam ieņemt viņa posteni.

Afēras rezultātā ēka, kuras tirgus vērtība sasniedz 127 miljonus rubļu (vairāk nekā 2 miljonus eiro), tika pārdota par 20 miljoniem (32 tūkst. eiro). Krievijas Izmeklēšanas komiteja uzskata, ka tieši Deniss Voroņenkovs finansējis krāpniecisko shēmu, devis norādījumus līdzzinātājiem un personīgi kontrolējis uzņēmuma "Toma" vadības nelikumīgo maiņu.

Ziņu lente
0