Filipīnu prezidents atļāvis Krievijas karakuģiem šķērsot valsts teritoriālo ūdeņu robežu

© REUTERS/Romeo RanocoПрезидент Филиппин Родриго Дутерте
Президент Филиппин Родриго Дутерте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte atļāvis Krievijas karakuģiem bez kavēkļiem šķērsot valsts teritoriālo ūdeņu robežu un noenkuroties krastā.

RĪGA, 23. marts — Sputnik. Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte paziņojis, ka Krievijas Jūras kara flotes kuģi var brīvi šķērsot valsts teritoriālo ūdeņu robežu, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Bloomberg.

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Neviens nevarēs apturēt Filipīnu prezidentu cīņā ar narkotikām

Brīfinga laikā Manilā ceturtdien Duterte pavēstījis, ka Krievijas kuģiem ļauts noenkuroties pie Filipīnu krasta, iepriekš informējot varasiestādes par saviem plāniem.

Līdzīgi noteikumi attiecināti arī uz Ķīnas JKS kuģiem.

Janvārī Duterte apmeklēja Krievijas JKS lielo pretzemūdeņu kuģi "Admiral Tribuc", kurš draudzības vizītē apmeklēja Manilas ostu. Vizītes laikā viņš pauda cerību, ka Krievija kļūs par viņa valsts sabiedroto un aizstāvi. Iepriekš ziņots, ka Maskava un Manika plāno noslēgt vienošanos par savstarpēju militāro treniņu novērošanu.

Karastāvoklis

Pēc vizītes Taizemē, kur patlaban izveidota militārā pārvalde, Duterte brīdināja savus līdzpilsoņus, ka pārdomā iespēju izsludināt karastāvokli un atlikt vietējo varas iestāžu vēlēšanas kā pasākumu "karā pret narkotiku izplatīšanos", vēstīja Singapūras avīze Straits Times.

"Ja es ieviesīšu karastāvokli, es varēšu atrisināt visas problēmas, ne tikai narkotiku noziedzības problēmu," – uzsvēra Filipīnu prezidents.

Duterte paziņoja, ka gadījumā, ja valstī tiks ieviests karastāvoklis, viņš vēlētos izveidot kara tribunālus, kas varētu izskatīt islāmisko kaujinieku lietas valsts dienvidos. 

Rodrigo Duterte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vairākums filipīniešu pozitīvi novērtējuši prezidenta Duterte darbu

"Es atļaušu kara tribunāliem jūs tiesāt un piespriest nāves sodu pakarot," – prezidents ar mediju starpniecību vērsās pie kaujiniekiem.

Aizvadītajā gadā, pirmajās nedēļās pēc nākšanas pie varas, Duterte vairākkārt informēja par vēlmi izsludināt valstī karastāvokli, taču pēc tam ilgu laiku šo ieceri nepieminēja.

Pēc uzrunas ceturtdien Filipīnu prezidents pavēstīja, ka plāno atcelt rajona administratīvo vadītāju vēlēšanas valstī, kam bija jānotiek šī gada oktobrī, un iecelt amatpersonas atbilstošajos amatos.

Ziņu lente
0