NATO ģenerālsekretārs uzsver nepieciešamību veidot dialogu ar Krieviju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasГенеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на саммите НАТО в Варшаве
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на саммите НАТО в Варшаве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās koalīcijas ārlietu ministru sēdē Vašingtonā NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pauda viedokli par to, cik nepieciešams ir dialogs ar Krieviju spriedzes eskalācijas apstākļos.

RĪGA, 23. marts — Sputnik. Krievijas un NATO sakaru uzturēšana ir īpaši nepieciešama spriedzes eskalācijas periodā, ISIS apkarošanai izveidotās starptautiskās koalīcijas pārstāvju sēdē pauda NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Spriedzes eskalācijas periodā vēl svarīgāk mums ir sarunāties vienam ar otru un uzturēt atvērtas militāro un politisko kontaktu līnijas," – viņš pavēstīja aģentūrai Reuters apspriedes gaitā.

Stoltenbergs atzīmēja, ka 3. martā pēc NATO iniciatīvas pirmo reizi pēc lēmuma iesaldēt attiecības ar Krieviju NATO militārās komitejas vadītājs Petrs Pāvels piedalījies telefonsarunā ar Krievijas Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu.

Ārlietu ministru tikšanās rezultāti

22. martā ASV valsts sekretārs Vašingtonā tikās ar ISIS apkarošanai izveidotās koalīcijas locekļu – Albānijas, Beļģijas, Bulgārijas, Kanādas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Ungārijas, Islandes, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Luksemburgas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas, Turcijas un Lielbritānijas ārlietu ministriem.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Rinkēvičs Vašingtonā atskaitīsies par padarīto darbu cīņā pret ISIS

Koalīcija ir gatava palīdzēt vietējām varasiestādēm atjaunot no kaujiniekiem atbrīvotos rajonus, teikts tikšanās noslēgumā sagatavotajā paziņojumā.

"Nav pieļaujams, ka ISIS atjaunotu ietekmi agrāk ieņemtajos Irākas un Sīrijas rajonos vai izplatītos reģionā," – teikts paziņojumā. Tajā uzsvērts, ka "neskatoties uz to, ka vietējās valdības nes galveno atbildību, koalīcijas galvenā prioritāte ir atbalsta sniegšana situācijas stabilizācijai un drošībai atbrīvotajos rajonos". Piemēram, tiek atzīmēts darbs stabilizācijas jomā, teritoriju atmīnēšanā un humānās palīdzības sniegšanas jomā.

Tikšanās dalībnieki apstiprināja, ka atbalsta "vispusīgo Irākas plānu situācijas stabilizēšanai Mosulā un starptautiskās darbības koordinēšanai" šajā virzienā.

Tikšanās dalībnieki apstiprināja atbalsta sniegšanu vietējiem spēkiem Mosulas, Rakas un citu ISIS sagrābto rajonu atbrīvošanai. Vienlaikus viņi apstiprināja, ka nepieciešams "nodrošināt civiliedzīvotāju drošību un humanitāro piekļuvi, it īpaši ANO un tās partneru pārstāvjiem".

Ziņu lente
0