ASV un Somijas Aizsardzības ministriju vadītāji apsprieda Krievijas "agresiju"

© ZACH GIBSON / AFPМинистр обороны США Джеймс Маттис и министр обороны Финляндии Юсси Ниинисте
Министр обороны США Джеймс Маттис и министр обороны Финляндии Юсси Ниинисте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV aizsardzības ministrs Džeims Matiss tikšanās ar somu kolēģi atzīmēja Somijas starpnieka lomu starp Krieviju un Rietumiem.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. ASV Aizsardzības ministrs Džeims Matiss un Somijas aizsardzības ministrs Jusi Nīniste otrdienas tikšanās Vašingtonā apsprieda "Krievijas agresiju", paziņoja Pentagona pārstāvis Džefs Deiviss, vēsta RIA Novosti.

"Līderi apsprieda Krievijas agresiju, Somijas NATO attiecības kā paplašināto privilēģiju partneri, kā arī savstarpēju sadarbību drošības jomā, " – teikts Deivisa ziņojumā.

Военнослужащие воздушно-десантных войск России - Sputnik Latvija
Gruško: NATO aktivitāte pie Krievijas robežām ved pie bruņošanās drudža

Maskava vairākkārt uzsvēra, ka Krievija nekad neuzbruks kādai no NATO dalībvalstīm. Pēc Krievijas ĀM vadītāja Sergeja Lavrova teiktā, NATO lieliski zina, ka Maskavas plānos nav uzbrukšanas kādam, tie vienkārši meklē ieganstu vairāku bataljonu un tehnikas izvietošanai Krievijas robežu tuvumā. Pēc diplomātiskās iestādes vadītāja vārdiem, Krievija ir spiesta veikt atbildes soļu savu interešu dēļ.

Krievijas senators Aleksejs Puškovs, komentējot Matisa un Nīnistes tikšanos un Krievijas "agresijas" apspriešanu, paziņoja, ka Somija pārsteidz viņu.

"ASV un Somijas Aizsardzības ministriju vadītāji apsprieda "Krievijas agresiju". No Matisa neko citu arī nevar sagaidīt. Taču Somija pēdējā laikā pārsteidz, " – uzrakstīja Puškovs sava Twitter mikroblogā.

Tāpat Puškovs atzīmē, ka šo jautājumu cels pārrunu laikā ar Somijas parlamenta aizsardzības komitejas vadītāju.

Kā ziņo somu radio un televīzijas kompānija Yle, ASV aizsardzības ministrs iestājās par abu valstu sadarbības paplašināšanu savstarpējās aizsardzības jomā. Matiss minēja Somijas hibrīdo draudu apkarošanas centru, kā arī Somijas starpnieka lomu starp Krieviju un Rietumiem.

Pēc Nīnistes teiktā, Matiss augsti novērtēja Somijas vispārējo militāro pienākumu praksi un uzticību savas valsts aizsardzībai.

Tāpat ASV Aizsardzības ministrijas vadītājs pārliecināja sēdes dalībniekus ASV un prezidenta Donalda Trampa uzticību kolektīvai drošībai Eiropā un Savienoto Valstu sadarbībai ar Somiju.

22. martā Vašingtonā Somijas aizsardzības ministrs piedalīsies koalīcijas dalībvalstu cīņā pret ISIS ārlietu ministru sēdē – no Albānijas, Beļģijas, Bulgārijas, Kanādas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Ungārijas, Islandes, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Luksemburgas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas, Turcijas un Lielbritānijas.

Ziņu lente
0