Sīrijas pretgaisa aizsardzības spēki notriekuši Izraēlas bezpilota lidaparātu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bezpilota izlūkošanas lidaparāts Skylark pārkāpis Sīrijas gaisa telpu El Kuneitras provincē.

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēmas notriekušas vienu no Izraēlas bezpilota lidaparātiem, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Libānas telekanāla "Al Majadin" sniegto informāciju.

Sākotnējie dati liecina, ka bezpilota izlūkošanas lidaparāts Skylark pārkāpis Sīrijas gaisa telpu El Kuneitras provincē. Iekārtas masa — aptuveni 7 kilogrami, kravas celtspēja — 1,2 kilogrami.

Damaska. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sīrija apsūdz Izraēlu raķešu triecienā armijas lidostai pie Damaskas

Pagājušonedēļ Sīrijas bruņotie spēki apšaudīja Izraēlas GKS lidmašīnas, kas piedalījās uzlidojumā valsts teritorijā. Damaska informēja, ka viens no iznīcinātājiem notriekts, taču Telaviva informāciju par zaudējumiem noliedza. Savas darbības Izraēla pamatoja ar mēģinājumu pārtraukt ieroču piegādes Libānas kustības "Hezbollah" karavīriem, kuri Sīrijā cīnās prezidenta Bašara Asada pusē.

Iepriekš Izraēlas aizsardzības ministrs Avigdors Libermans solīja arī tuprmāk kavēt ieroču piegādes "Hezbollah" vajadzībām un piedraudēja iznīcināt Sīrijas PGA sistēmas, ja lidmašīnu apšaudes atkārtosies.

Atbildot uz politiķa izteikumiem, Sīrijas prezidents atgādināja, ka robežu aizsardzība ir valsts tiesības un pienākums, un viņa politika nav atkarīga no Izraēlas Aizsardzības ministrijas viedokļa.

Ziņu lente
0