Reuters: Krievijas iedzīvotāji nopirkuši elitārus dzīvokļus Trampa mājās par 98 miljoniem dolāru

CC BY 2.0 / Roman Boed / The Set TableОбеденный стол в особняке
Обеденный стол в особняке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elitāros nekustamos īpašumus Trampa biznesa impērijai piederošajās ēkās, iegādājušies vairāki pie politiskajām aprindām piederoši uzņēmēji no Krievijas, atzīmē aģentūra.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Apartamenti Donalda Trampa kompānijai piederošajos namos, ko iegādājušies Krievijas pilsoņi, ir vairāk nekā 98 miljonus dolāru vērti, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Reuters veikto pētījumu.

Rīgas ēka - Sputnik Latvija
Nekustamā īpašuma nodoklis: īpašums ar konfiskāciju

Aģentūra ziņo, ka 63 cilvēki ar Krievijas pasi vai reģistrāciju, iegādājušies nekustamos īpašumus elitāros namos Floridas štata dienvidu daļā. Apartamentu kopējā vērtība sasniedz 98,4 miljonus dolāru.

Aģentūra atzīmē, ka elitāros nekustamos īpašumus lielākoties iegādājušies uzņēmēji, kas "saistīti ar politiskajām aprindām". Starp tiem, piemēram, ir Krievijas speciālo celtniecības objektu uzņēmuma "Specstroj" Pirmās pārvaldes bijušais priekšnieks Aleksandrs Juzviks, Absolute Group akcionārs Andrejjs Truskovs un bankas "Viking" dibinātājs Aleksejs Ustajevs.

Iespējams, elitāro apartamentu īpašnieku vidū Krievijas pilsoņu skaits ir vēl lielāks, jo dažiem no viņiem dota iespēja slēpt savu personību, precizējusi aģentūra.

Ziņu lente
0