Slovēnijas ārlietu ministrs pieļauj iespēju, ka Tramps un Putins varētu tikties Slovēnijā

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs vēstīja, ka Trampa un Putina tikšanās varētu notikt jūlijā G20 samitā Hamburgā. Baltais nams šo informāciju nav apstiprinājis.

Rīga, 16. marts — Sputnik. Slovēnijas ārlietu ministrs Karls Erjavecs paziņojis, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV līdera Donalda Trampa tikšanas valstī ir iespējama, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Bloomberg.

"Tas ir iespējams," — viņš teica intervijā aģentūrai. "No Krievijas un no amerikāņu puses iebildumu nav," — viņš piebilda.

Iepriekš kļuva zināms, ka Slovēnija ir gatava nodrošināt Trampa un Putina tikšanos. Valsts Ārlietu ministrijas vadītājs Karls Erjavecs paziņojis, ka priekšlikums par tikšanās organizēšanu Slovēnijā nodots Krievijas amatpersonām, piemēram, 2016. gada decembrī ar to bija iepazīstināts Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli - Sputnik Latvija
Putins iestājies par attiecību normalizāciju ar Vāciju un uzaicinājis Merkeli apmeklēt Maskavu

Ministrs uzsvēra, ka Slovēnijai ir pieredze šādu pasākumu organizēšanā: 2001. gadā valsts kļuva par pirmo vietu, kur notika Putina un ASV prezidenta Džordža Buša pārrunas. Vēlāk pēc pārrunām ar Slovēnijas prezidentu Borutu Pahoru Putins paziņoja žurnālistiem, ka Ļubļana varētu kļūt par Krievijas un ASV līderu tikšanās vietu, taču tas atkarīgs no vairākiem faktoriem.

Pagājušajā nedēļā Slovēnijas prezidents Boruts Pahors atkal paziņoja par gatavību nodrošināt ASV un Krievijas vadītāju tikšanās vietu.

Marta vidū Čehijas prezidents Milošs Zemans paziņojis, ka, tiekoties ar ASV un Krievijas prezidentiem Vladimiru Putinu un Donaldu Trampu, gatavs piedāvāt viņiem sarīkot divpusējas sarunas Prāgā.

Ziņu lente
0